Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin Engellilere Yönelik Faaliyetleri YÖK Tarafından Ödüllendirildi

İlan Tarihi:4.07.2022 08:41:00
Güncelleme Tarihi:4.07.2022 14:07:00
 

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen 2022 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödüllerini kazananlar YÖK’te düzenlenen törenle, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından açıklandı.

YÖK Başkanı Özvar, “YÖK olarak" önem verdiğimiz konuların başında yükseköğretime girişte ve eğitim sürecinde yaşanan engelleri ortadan kaldırmak için “engelsiz erişim” ve “engelsiz eğitim” başlığı altında yürüttüğümüz çalışmalar gelmektedir.” ifadelerini kullanarak “Engelsiz Üniversite Ödülleri için başvuru yapan tüm üniversitelerimizi bu konudaki duyarlılıkları ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Verilen tüm ödüllerin nice güzel diğer çalışmaları, iş birliklerini teşvik etmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi YÖK tarafından düzenlenen “2022 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri”ni; Kütüphane Binası, Merkez Yemekhanesi, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi (Hafsa Sultan Hastanesi), Spor Bilimler Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu ile Mekânda Erişilebilirlik Ödülünü (Turuncu Bayrak); Spor Bilimleri Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu ile Eğitimde Erişilebilirlik Ödülünü (Yeşil Bayrak) ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümüyle ise Engelsiz Program Nişanı ödülü olmak üzere toplamda sekiz ödül (bayrak) almaya hak kazandı.


1598 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_yök engelsiz ödülleri _1_ mcbü_yök engelsiz ödülleri _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1598
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası