Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, 5. Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nin Açılış Törenine Katıldı

İlan Tarihi:19.02.2020 23:04:00
Güncelleme Tarihi:6.10.2020 14:13:00
 

Avrasya Üniversiteler Birliği'nin (EURAS) bu yıl 5’incisini düzenlediği Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE)’nin açılış töreni 19 Şubat 2020 tarihinde, İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nin açılışı, EURAS Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Rahmi Er, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Ürdün Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Dr. Muhyieddeen Toug, Avrupa Birliği (AB) Göç ve Mülteci Çalışmaları Önceki Dönem Komiseri Dimitris Avramopoulos ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç tarafından yapıldı. Prof. Dr. Ahmet Ataç, açılış sonrasında zirve katılımcısı ülkeler ile görüşmeler yaparak yeni protokollere imza attı.

Avrasya Üniversiteler Birliği-EURAS desteği ve DEİK - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu katkılarıyla düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi'ne; rektör, rektör yardımcısı, dekan, uluslararası ofis direktörü ve temsilcisi, akademisyen ve doktora öğrencisi olmak üzere 62 ülkeden 2 bin 500'ün üzerinde kişi katıldı. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen  EURIE 2020’nin açılış konuşmasını Avrasya Üniversiteler Birliği-EURAS- Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yaptı.  Zirvenin bu yılki ana konuşmacısı ise Avrupa Birliği (AB) Göç ve Mülteci Çalışmaları Önceki Dönem Komiseri Dimitris Avramopoulos oldu.

Açılış töreninin ardından protokol ve katılımcılar, EURIE ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve 70 startup standı ve 200’den fazla girişimcinin yenilikçi fikirleri ile yarıştığı “Imagine Tomorrow-Uluslararası Girişimcilik ve İnovasyon Yarışması”nın ödül törenine iştirak etti. Burada kısa bir konuşma yapan Bakan Varank, “Girişimcilik ve inovasyonda ne kadar aktifseniz, ülke olarak gelişme hızınız o kadar artar. Türkiye olarak bu konuda son derece yüksek bir potansiyele sahip, cevval bir neslimiz var. Özellikle teknoloji odaklı girişimlerde çok başarılı durumdayız. Bu nedenle hükümet olarak 2023 hedefleri içinde girişimciliğe özel bir yer veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu yılki sloganı “Uluslararası Eğitim İçin Birleşiyoruz” olan zirve kapsamındaki fuara, aralarında İtalya, Filipinler, Ürdün, Lübnan, Avustralya, Hollanda’dan üniversiteler, İran, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan’ın lider eğitim kurumlarının bulunduğu ABD, Avrupa ve Uzakdoğu’nun en seçkin 200 yükseköğretim kurumu katılım sağlıyor. Ayrıca, Türkiye’den 50’nin üzerinde devlet ve vakıf üniversitesi de ‘Study in Türkiye’ çatısı altında EURIE 2020’de yer alıyor.

Fuar alanında 200 stant yer alırken, 50 panel ve seminerde dünya yükseköğretim alanında 135 uzman, 21 Şubat’a kadar yükseköğretimde yeni trendler, uluslararasılaşma, uzaktan online eğitimin geliştirilmesi gibi birçok başlıkta konuşacak.


1424 görüldü.    0 Paylaşıldı
WhatsApp Image 2020-02-19 at 22.35.07 WhatsApp Image 2020-02-19 at 22.31.07
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1424
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası