Manisa Celal Bayar Üniversitesi Dünyanın İlk 1000 Üniversitesi arasında yer almayı hedefliyor

İlan Tarihi:14.02.2020 09:11:00
Güncelleme Tarihi:14.02.2020 09:15:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’ın sunumu ile Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, Kalite Güvence ve Akreditasyon Bilgilendirme Toplantısı çerçevesinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin kısa ve orta vade hedefleri, dekanlar,  MYO Müdürleri, bölüm başkanları ile paylaşıldı.

Toplantıda Prof. Dr. Ataç, öncelikle üniversitenin akademik yayınlarda, projelerde, atıflarda an itibari ile geldiği durumu ve dünya üniversiteleri arasındaki yerini paylaştı. Prof. Dr. Ahmet Ataç, 2015- 2019 yılları arasında yayın ortalamasında 0,49 civarında gerileme olduğunu belirtti. Sunuma katılan öğretim üyelerine de söz hakkı veren Prof. Dr. Ataç, demokratik ve çözüm odaklı yaklaşımı ile salondaki idareciler tarafından ilgi ile takip edildi. Planlanıp takip edilmeyen hiçbir hedefin başarıya ulaşmayacağını belirten Prof. Dr. Ataç’ın sunumu tüm idarecileri heyecanlandırdı.

Rektör Prof. Dr. Ataç, MCBÜ’nün URAP sıralamasında 1496. sırada olduğunu belirterek tüm salona “4 yıl içinde üniversitemizi URAP’ta dünya üniversiteleri arasında ilk 1000’e taşımaya var mısınız?” dedi. Katılımcıların tam desteğini alan ve MCBÜ’yü yukarı taşıma sözü alan Prof. Dr. Ataç, hedefe giden yolun haritasını ve dikkat edilmesi gerek noktaları idarecileri ile paylaştı. Sürecin nasıl daha verimli hale getirileceği konusunda da katılımcılardan görüş aldı.

Söz alarak sürece katkı sağlayan akademisyenler 6 aylık sürede üniversitede dikkat çeken  başarıların gerçekleştiğini, insanların bilimsel yayın yapmaya başladıklarını MCBÜ’lü olmanın mutluluğunu yaşamak istediklerini belirterek hedefleri gerçekleştirme noktasında ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini belirttiler.

Prof. Dr. Ahmet Ataç, tüm akademik personelin katkısı ile tırmanılacak bu basamakların bizi hedefimize ulaştıracağını ifade etti. Üreten, öğrenen, öğreten bir üniversite olarak yeni nesillere, uluslararası standartlarda, Türkiye’yi temsil eden bir üniversite bırakmayı amaç edindiklerini sözlerine ekledi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Akademik Personelinden ulusal ve uluslararası düzeyde daha üretken ve paylaşımcı olmalarını istedi. Bizleri yukarıya taşıyacak yayınların ve çalışmaların sayısının artmasını beklediğini, bu konuda rektörlük olarak gereken her imkanın sağlanacağını söyledi. Prof. Dr. Ataç, “hep birlikte 2023 yılına gelmeden bu hedefe ulaşılacağımıza inanıyorum” dedi.

Toplantıda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar “Akreditasyon, Kurumsal Açık Erişim Arşivi Çalışmaları”, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bora Canbula “Öz Değerlendirme ve Akran Değerlendirme Program Sorumluları Eğitimi” konularında sunum yaptı.


945 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC9091 _DSC9097 _DSC9085 _DSC9133 _DSC9109 _DSC9137
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
945
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası