Türk Hemşireler Derneği (THD) Manisa Şubesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, 2020 Dünya “Hemşire ve Ebe Yılı” Kapsamında “Hemşirelik ve İletişim Sempozyumu” düzenledi

İlan Tarihi:24.02.2020 14:17:00
Güncelleme Tarihi:28.02.2020 09:26:00
 

Türk Hemşireler Derneği (THD) Manisa Şubesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa İl Sağlık Müdürlüğü’nün iş birliği çerçevesinde, 6 Şubat 2020 tarihinde, MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde “Hemşirelik ve İletişim Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’ın onursal başkan, Türk Hemşireler Derneği (THD) Manisa Şubesi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Dilay Açıl’ın sempozyum başkanı olduğu “Hemşirelik ve İletişim Sempozyumu”nda; Arş. Gör. Dr. Hatice Gürgen Şimşek, Arş. Gör. Nurcan Bilgin, Hem. Serap Öztürk, Hem. Halime Eser, Hem. İlknur Ünlü, Hem. Sema Atbaş, Hem. Tahir Eryılmaz ve Hem. Fahrullah Küçükyıldırım düzenleme kurulu üyeleri olarak yer aldılar.

Sempozyum da, kendini tanıma süreci, motivasyon, hemşirelik ve felsefe, şefkat yorgunluğu, akademik ve klinik alanda yöneticilik, öğrenci hemşirenin deneyimleri, özel hasta gruplarıyla iletişim deneyimleri, iletişim sorunlarına çözüm üretme ve yasal süreçler tartışıldı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Florence Nightingale'in doğumunun 200'üncü yılı olması nedeniyle 2020 yılını 'Hemşire ve Ebe Yılı' ilan etti. Bu kapsamda düzenlenen, akademik ve klinik alanda çalışan, eğitimine devam eden hemşirelerin yoğun ilgi gösterdiği Sempozyumda, 5 oturum ve 15 sunum gerçekleştirildi. Akademik ve klinik alanlardan iletişim deneyimleri aktarıldı. Prof. Dr. Besti Üstün, Prof. Dr. Erol Özmen, Prof. Dr. Zuhal Bahar, Doç. Dr. Adalet Kutlu, Doç. Dr. Neslihan Günüşen, Doç. Dr. Sevgi Nehir, Av. Semra Demir ve alanında uzman hemşireler konuşmalarıyla katkı vererek, iletişimin her alandaki ve aşamadaki önemini vurguladı.

Sempozyum Emre Dilber’in ritm atölyesi etkinliği ile son buldu.

 


1004 görüldü.    0 Paylaşıldı
1 3 2 7 6 5 4
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1004
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası