Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Konulu Panel Düzenlendi

İlan Tarihi:16.07.2020 16:54:00
Güncelleme Tarihi:17.07.2020 16:02:00
 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu panel düzenlendi.

2016 yılında ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminin dördüncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Moderatörlüğünü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nejdet Bilgi’nin yaptığı, Doç. Dr. Cengiz Çakaloğlu ve Doç. Dr. Ferhat Berber’in konuşmacı olarak katıldığı “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” isimli panel düzenlendi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panel, pandemi kuralları kapsamında sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleşti. Düzenlenen panele Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Baybatur, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İpek Özunan, Prof. Dr. Ramazan Gökbunar ile dekanlar, okul müdürleri, akademik ve idari personel katıldı.

Açılış konuşmasında Rektör Ataç; “Anadolu’nun dünyanın iki yarısını bir araya getiren bir köprü görevi oluşturduğu için burada her zaman birilerinin gözü olduğunu belirterek, bu toprakları vatan edinmiş bir millet olarak her daim uyanık ve tetikte olmak gerekiyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti. “O kanlı gecede devletin ve milletin bekası uğruna mücadeleden çekinmeyen 251 vatan evladı şehit oldu. Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak, evrensel, demokratik ilkeleri ve Cumhuriyetimizin değerlerini kararlılıkla savunmaya ve bu yönde çalışmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

Rektör Ataç’ın açılış konuşmasının ardından Moderatörlüğünü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nejdet Bilgi’nin yaptığı “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu panele geçildi. Panelde MCBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Cengiz Çakaloğlu ve Doç. Dr. Ferhat Berber darbeler ve 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde yaşanan gelişmeleri konu alan sunumlarını gerçekleştirdiler.

Panel, Rektör Ataç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Baybatur, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel tarafından, moderatör ve panelistlere teşekkür belgesi takdimi yapılmasının ardından son buldu.

 

 


1438 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC2213 _DSC2266a _DSC2220 _DSC2225 _DSC2242 _DSC2243 _DSC2251 _DSC2259
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1438
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası