Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde Dr. Öğretim Üyesi Selim Altan için Anma Töreni Düzenlendi

İlan Tarihi:9.03.2021 12:32:00
Güncelleme Tarihi:9.03.2021 12:37:00
 

Kısa bir süre önce vefat eden, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Etik Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Selim Altan için, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi bahçesinde anma töreni düzenlendi.

Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen törene, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bora Canbula, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kâmil Vural, Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sırrı Çam, akademisyenler, mesai arkadaşları ve aile bireyleri katıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, törende yaptığı konuşmada, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ailesinin önemli bir ferdini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. “Manisa Celal Bayar Üniversitesi ailesi olarak hocamızı her daim hayırla yâd edeceğimizi bilmenizi isterim. Selim Altan hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, mesai arkadaşlarına sabır diliyorum.” diye konuştu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Etik ve Deontoloji Anabilim Dalına, 2002 yılında öğretim üyesi olarak atanan Altan, Anabilim Dalı başkanı olarak kesintisiz hizmete devam ederek, Tıp fakültesi 1. Sınıf öğrencilerine Tıp Tarihi, 2. ve 3. Sınıf öğrencilerine Tıp Etiği derslerini verdi. 

Tıp etiği alanında, özellikle Etik Kurullar, Hasta Hakları, Araştırma ve Yayın Etiği, Türk Kültürü ve Global Biyoetik konularında çalışmalar yaptı. Tıp tarihi alanında ise özellikle Türk İslam Tıp Tarihi, Manisa yöresi tıp tarihi ve geleneksel tıp folkloru araştırmaları yürüten Selim Altan, alanıyla ilgili çok sayıda makale üretti.

Manisa Tıp Folkloru Manisa Yörük Köylerinde Bilinen Halk Tedavileri isimli kitabı bulunan Altan, evli ve iki çocuk babasıydı.

 


1370 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC1213 _DSC1235 _DSC1228 _DSC1233 _DSC1226 _DSC1220
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1370
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası