Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ni “Türkiye’nin Kahraman Kadınları” Programında Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu Temsil Etti

İlan Tarihi:10.03.2020 09:18:00
Güncelleme Tarihi:10.03.2020 14:29:00

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye’nin Kahraman Kadınları” programında üniversitemizi, 25 h-indeks’i ve 250 yayını bulunan MCBÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu temsil etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın teşrifleriyle İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya alanında başarılı iş kadınları katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Türkiye’nin Kahraman Kadınları" programında, Türkiye'nin ve dünyanın tüm kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik eden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında “Her 8 Mart'ta olduğu gibi bugün de tüm dünyada ve Türkiye'de kadın meselesi enine boyuna konuşulacak, tartışılacak. Kadına bakışımız çok açık ve net. İlk insandan beri insanlığın yarısı erkek, yarısı kadındır. Bunlardan hangisini çıkartırsanız çıkartın, geriye insanlıktan eser kalmaz. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de verilen mesajlar, mümin erkekler ve mümin kadınlar denilerek insanlığın tamamına teşmil edilmektedir. Annelerimize, kız kardeşlerimize, eşlerimize, kız evlatlarımıza, tüm kadınlarımıza göstereceğimiz saygı, muhabbet aslında tüm insanlık adınadır. Dolayısıyla erkek olarak kendimiz için ne düşünüyor, ne istiyor, ne bekliyorsak kadınlar için de aynı duygular içinde olmamız gerekiyor.” diye belirtti.

WhatsApp Image 2020-03-10 at 09.11.44