Manisa Fen Lisesi TEKNOFEST 2021 İnsansız Su Altı Sistemleri Takımı Rektör Ataç’a Teşekkür Ziyareti Gerçekleştirdi

İlan Tarihi:9.06.2021 15:26:00
Güncelleme Tarihi:9.06.2021 17:09:00

Manisa Fen Lisesi TEKNOFEST 2021 İnsansız Su Altı Sistemleri Takımı, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve proje danışmanı Ertuğ Gözaydın ile okul müdürü Hüseyin Kırtaş Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’a makamında teşekkür ziyareti gerçekleştirdi

Manisa Fen Lisesi İnsansız Su Altı Sistemleri Takımı öğrencilerinden Onur Gökmen, Ahmet Necib Önder, Ömer Efe Ulusoy, Nehir Sarıkaya ile Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve proje danışmanı Ertuğ Gözaydın’ın yer aldığı ziyarette, TEKNOFEST Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivaline her yıl çeşitli projelerle katıldıklarını ve çeşitli dereceler elde etmeyi başardıklarını ifade eden Gözaydın, bu yıl ki festival kapsamında ise Su Altı Sistemleri Yarışması için tasarım geliştirerek ilk ön değerlendirme raporunda Türkiye Birincisi olduklarını ifade etti.

3 boyutlu katı modelleme programında hazırlanan, su altı manevra kabiliyetine sahip robot, yapay zekayla kendi kendine karar verebilen ve bazı görevleri otonom şekilde yerine getirebilen özelliklerle tasarlandı. Yoğun mesai harcayarak 3 hafta gibi kısa bir sürede robotu tamamlamayı başaran Manisa Fen Lisesi İnsansız Su Altı Araçları Takımı, Atatürk Olimpik Yüzme Havuzları'nda robotun performans test çalışmalarına başladı.

Manisa Fen Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve proje danışmanı Ertuğ Gözaydın, lise düzeyinde Manisa’nın ilk su altı sistemleri takımı olduklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; "Süreçte Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Ahmet Ataç’ın bizi özel olarak arayıp desteklemeleri ile çok mutlu olduk. Bu nedenle bir ziyaret gerçekleştirmek ve yapmış olduğumuz aracın prototipinin küçük bir modelini hatıra olarak takdim etmek istedik" ifadelerine yer verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, TEKNOFEST Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali 2021’in Akademik paydaşları arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak yer aldıklarını belirterek, "Sizleri burada görüyor olmak bizi ziyadesiyle mutlu etti. Çalışmalarınızın devamını diliyor, hepinizi yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Ziyaret, Manisa Fen Lisesi TEKNOFEST 2021 İnsansız Su Altı Sistemleri Takımının, yapmış oldukları aracın prototipinin küçük bir modelini takdim etmesi ve Rektör Ataç’ın da hediye takdimleriyle son buldu.

GR1B6242 GR1B6238 GR1B6239 GR1B6256 GR1B6263 GR1B6264 GR1B6262 GR1B6261