Manisa Teknokent “Savunma Sanayii Zirvesi ve Tedarikçi Buluşmaları Etkinliği”ne katıldı

İlan Tarihi:23.01.2020 14:16:00
Güncelleme Tarihi:23.01.2020 14:19:00
 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Zafer Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen “Savunma Sanayii Zirvesi ve Tedarikçi Buluşmaları”, 16 Ocak 2020 tarihinde Manisa Anemon Otel’de gerçekleştirildi.  Etkinliğe Manisa Valisi Ahmet Deniz, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Teknokent MASTEK İdari Koordinatörü Doç. Dr. Ali Çipiloğlu ve Organize Sanayi Bölgesi firmalarının yöneticileri katıldı.

Zirve, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz ve Manisa Valisi Ahmet Deniz’in açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş’ın yaptığı “Dijitalleşen Dünyada Savunma Sanayii” konulu panelle başladı. 

Prof. Aktaş; MCBÜ mezunu genç mühendislerin Manisa Teknokent bünyesinde kurdukları kuluçka firmasının, Teknofest’ten “En İyi Yerli” ve “Yenilikçiliğe Katkı” olmak üzere iki ödül birden kazanma başarısı gösterdiğini ve ülkemizin Savunma Sanayii için iş üretir duruma geldiklerini vurgulayarak, bundan büyük gurur duyduğunu dile getirdi. Aktaş, savunma okuryazarlığı eğitiminin Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin tüm bölümlerinde verilmesinin de faydalı olacağını belirtti.

Panelin ardından TÜBİTAK SAGE / CNRS Araştırma Yöneticisi Prof. Dr. İskender Gökalp tarafından “Savunma Sanayiinde Millileşme” konulu konferans verildi. Moderatörlüğünü MCBÜ Salihli İİBF Dekanı Prof. Dr. Mahmut Karğın’ın yaptığı “Savunma Sanayii Ekosisteminde Yerli Tedarik Zincirinin Yeri” konulu panelle devam eden Zirve, Manisa Teknokent’in Manisa Savunma Sanayii Teknoloji Geliştirme Kümesi (MASTEK) kapsamında ürettiği ürünleri sergilediği tanıtım standının yer aldığı, Savunma Sanayii üretici ve Ar-Ge firmalarının stant ziyaretleri ve ikili görüşmelerle devam etti.

 


797 görüldü.    0 Paylaşıldı
DSC_5661 1 _3_ 1 _4_ 1 _5_ DSC_5779
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
797
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası