Metropolis Antik Kentinde “Anadolu’nun Ezgileri” Konseri Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:30.09.2020 13:38:00
Güncelleme Tarihi:1.10.2020 09:06:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Aybek’in başkanlığını yürüttüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi ortaklığında arkeolojik çalışmaların devam ettiği, İzmir’in Torbalı İlçesinde bulunan Metropolis Antik Kenti Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen “Anadolu’nun Ezgileri” konseri, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası tarafından gerçekleştirildi.

Konser, Soprano Nurgün Baburhan, Aytül Büyüksaraç, Eylem Demirhan Duru, Tenor Oğuz Çimen, Bariton Cüneyt Ünsal, Bas Sabri Çapanoğlu’na İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Baş Kemancısı Kemal Tören’in eşliğiyle sanatseverlerle buluştu.

Davetlilerin pandemi önlemleri kapsamında bir araya geldiği “Anadolu’nun Ezgileri” Konserinde, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ile eşi Sevde Ataç’ın yanı sıra, Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta ve Torbalı Belediyesi Başkan Yardımcısı Serkan Tekin de dinleyiciler arasında yer aldı. 

Binlerce yıllık mirasıyla tarihe ışık tutan Metropolis antik kenti, düzenlenen konser programıyla sanatseverlerle buluşup müziğin ritmi ile yeniden hayat buldu.


779 görüldü.    0 Paylaşıldı
Metropolis 1 mcbü mertopolis konser _3_ Metropolis 2 mcbü mertopolis konser _1_ mcbü mertopolis konser _4_ Metropolis 3 mcbü mertopolis konser _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
779
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası