“Modern Dünyada Kadınlık Erkeklik” Webinar’ı Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:12.03.2021 11:58:00
Güncelleme Tarihi:2.04.2021 12:06:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Sivil Toplum Kuruluşları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, “Modern Dünyada Kadınlık Erkeklik” başlıklı webinar, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun’un konuşmacı olarak katıldığı, moderatörlüğünü MCBÜ Sivil Toplum Kuruluşları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Rasim Akpınar’ın yaptığı webinara, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç yaptığı açılış konuşmasında, kadın ve erkek olmanın, biyolojik anlamının dışında sosyo-kültürel anlamlar taşıdığını ve cinsiyetler arası dengeyi sağlayabilmenin önemine değinerek, “Toplumsal yapı ve kurumların değişimi, modernleşme süreci ve küreselleşmeyle birlikte hız kazandı.” ifadelerine yer verdi. Hayatın bir mücadele olmadığını aksine paylaşımın esas olduğunu ifade etti.

İki saati aşkın süren webinar’da Fatmanur Altun; Türkiye'de kadının modernite ile geleneksellik arasında sıkıştırıldığını, yapay ideolojik stratejilere karşı toplum bütünlüğünün korunması gerekliliğini dile getirdi.

“Modern Dünyada Kadınlık Erkeklik” webinarı soru-cevap bölümünün ardından, tüm katılımcıların iyi dilekleri ve önümüzdeki dönemde yeniden bir araya gelme temennisi ile sona erdi.

 


887 görüldü.    0 Paylaşıldı
MCBÜ Modern Dünyada Kadınlık, Erkeklik _1_ MCBÜ Modern Dünyada Kadınlık, Erkeklik _2_ MCBÜ Modern Dünyada Kadınlık, Erkeklik _4_ MCBÜ Modern Dünyada Kadınlık, Erkeklik _5_ MCBÜ Modern Dünyada Kadınlık, Erkeklik _3_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
887
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası