“Ofis Çalışanı Sağlık İçin Hareket Et” Sosyal Sorumluluk Projesi Tamamlandı

İlan Tarihi:4.01.2023 14:32:00
Güncelleme Tarihi:4.01.2023 14:33:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim elemanları Doç. Dr. Duygu Ilgın, Öğr. Gör. Uzm. Fzt. Erhan Seçer ve Sağlık Hizmetleri MYO öğretim elemanı Öğr. Gör. Uzm. Fzt. Melda Başer Seçer danışmanlığında, yirmi beş kişilik gönüllü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ofis çalışanlarına yönelik olarak düzenledikleri “Ofis Çalışanı Sağlık İçin Hareket Et” başlıklı sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdi.

Proje, ofis çalışanlarının kas iskelet sistemi sağlığını korumak amacıyla 2 aşamadan oluştu. İlk aşama, çalışanların kas iskelet sistemi sağlıklarını korumak için nasıl bir eğitime ihtiyaç duyduklarının ofis ortamlarında incelenmesi olurken, İkinci aşamayı ise ofis ortamında; bilgisayar ekranı, fare, klavye, telefon, evrak tutacağı ve ofis koltuğu kullanımı sırasında nelere dikkat etmeleri gerektiği, yük kaldırma ve taşıma prensipleri, sedanter yaşam alışkanlıkları yerine fiziksel aktivite ve egzersizin önemi konularında uygulamalı bir eğitim ile gerçekleşti.