Öğrencilerimizin TÜBİTAK - 2242 Proje Yarışmalarındaki Başarıları

İlan Tarihi:18.09.2020 09:34:00
Güncelleme Tarihi:18.09.2020 09:40:00
 

1103 görüldü.    0 Paylaşıldı
MCBÜ Turgutlu Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğrencisi TÜBİTAK-2242 Türkiye Finalinde Birincilik Ödülü Kazandı

TÜBİTAK-2242 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları final yarışmasında 9 kategoride toplam 120 Proje, 10.09.2020 tarihinde değerlendirmeye alındı. Her kategoride Jürilerin verdiği karar neticesinde Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve Teşvik ödülleri sahiplerini buldu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü öğrencilerinden Ziya Yıldız, danışmanlığını Doç. Dr. Levent Paralı’nın yaptığı "Hibrit (Mikro ve Nano) Yapılı İskele Dokular için Çok Fonksiyonlu Üretim Platformu" adlı proje ile Makina İmalatı ve Otomotiv Kategorisinde, Tübitak-2242 Türkiye Finalinde “Birincilik” ödülü kazandı.

 
MCBÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri TÜBİTAK 2242 Bölge Finalleri’nde İki Proje ile Birincilik Kazandı

TÜBİTAK-2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları bölge değerlendirme sonuçları açıklandı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan iki grup Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Çipiloğlu Yıldız danışmanlığında hazırladıkları projeler ile “TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları” bölge finalinde kendi kategorilerinde birinci olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Ecem Kırlı, Büşra Arslan ve Betül Turan “Bireysel Yatırımcıya Yönelik Web Tabanlı Bir Finansal Tahmin Aracı” başlıklı proje ile Bilgi ve İletişim Teknolojileri kategorisinde, Melike Türker ve Rumeysa Deniz Ak ise “Somut Kültürel Mirasımızın Tanıtılmasında Artırılmış Gerçeklik ve 3B Modelleme Yöntemlerinden Yararlanma” başlıklı projeleriyle Eğitim kategorisinde birincilik aldı.

Ankara, Erzurum, İstanbul ve Konya olmak üzere dört bölge merkezinde düzenlenen yarışmada 9 farklı kategoride toplam 400 proje 175 jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Final değerlendirmeleri 9-10 Eylül 2020 tarihleri arasında çevrimiçi olarak yapılacak.  Ödül alan projeler TEKNOFEST kapsamında sergiye davet edilecekler.

 
MCBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğrencisi TÜBİTAK 2242 Bölge Finalleri’nde İkincilik Kazandı

TÜBİTAK-2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Konya da gerçekleşen bölge finali değerlendirme sonuçlarına göre Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi Berk Yenice, Dr. Öğr. Üyesi A. Tuğba Güroğlu danışmanlığında hazırladığı "Teknocebir" adlı proje ile bölge finalinde ikincilik ödülünü aldı.

Final değerlendirmelerinde ödül alan projeler TEKNOFEST kapsamında sergiye davet edilecekler. Değerlendirmeler 9-10 Eylül 2020 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

 
MCBÜ Gıda Mühendisliği Öğrencileri TÜBİTAK-2242 Bölge Finalinde Üçüncülük Ödülü Kazandı

TÜBİTAK-2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları bölge değerlendirme sonuçları açıklandı.

Değerlendirme sonuçlarına göre yarışma kapsamında, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun öğrencilerimiz Tuba Büşra Sağlam ve Ceren Evrim Mataracı'nın Arş. Gör. Dr. Alev Yüksel Aydar danışmanlığında hazırladıkları “Ultrason Ön İşlemi ile Kurutulmuş Yer Elmasından Bitkisel Yoğurt Üretimi'' başlıklı projeleri Gıda ve Tarım alanında bölge finallerinde üçüncülük ödülü kazandı.

Final değerlendirmeleri 9-10 Eylül 2020 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Ödül alan projeler TEKNOFEST kapsamında sergiye davet edilecekler.

 
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1103
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası