Öğrencimiz Emre Gülsoylu TEKNOFEST İstanbul’da Kazandığı Birincilik Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elinden Aldı

İlan Tarihi:23.09.2019 14:13:00
Güncelleme Tarihi:23.09.2019 14:41:00

Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Emre Gülsoylu, TEKNOFEST İstanbul Tübitak Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışmasında Gıda ve Tarım Kategorisinde birincilik ödülünü kazanarak, Üniversitemize Ege Bölgesinin birincilik ödülü alan tek üniversitesi olma gururunu yaşattı.

T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İstanbul'da yapılan yarışmalarda birinci olan takımlara ödülleri, 21 Eylül 2019 tarihinde düzenlenen törenle verildi.  “Tübitak Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Gıda ve Tarım Kategorisi” Türkiye birincisi olan öğrencimiz Emre Gülsoylu ödülünü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencimiz Emre Gülsoylu, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Çipiloğlu Yıldız danışmanlığında hazırladığı “Çekirdeksiz Kuru Üzüm Kalite Değerlendirmesi İçin Yapay Görü Sistemi” başlıklı projesiyle “Tübitak 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları” İzmir Bölge Sergisinde gıda ve tarım kategorisinde birincilik ödülü alarak, “TEKNOFEST İstanbul” bünyesinde gerçekleştirilen Türkiye finaline katılma hakkı kazanmıştı. Öğrencimiz, Teknofest İstanbul’da verilen “Tübitak Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Gıda ve Tarım Kategorisi” birincilik ödülünü de kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

VİDEO:

mcbü teknofest ödül 23.09.2019