Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu İçin MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Anma Töreni Düzenlendi

İlan Tarihi:14.12.2020 14:14:00
Güncelleme Tarihi:14.12.2020 14:39:00
 

Koranavirüs nedeniyle, kısa bir süre önce tedavi gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde vefat eden ve memleketi Söke’de toprağa verilen, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kadın Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Perinotoloji Bilim Dalı Başkanı, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu için Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi bahçesinde anma töreni düzenlendi.

Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen törene, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Bora Canbula, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kâmil Vural, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Seyhun Kürşat, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Burcu Artunç Ülkümen,  Doç. Dr. Oktay Üçer, Doç. Dr. Mesut Mete,  Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semra Oruç Koltan, akademisyenler, mesai arkadaşları ve aile bireyleri katıldı.

Düzenlenen törende, duygularını paylaşan Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu'nun oğlu Ahmet Koyuncu, "Ailesini hiç ihmal etmedi. Biz gerçekten çok kıymetli bir babanın iki oğluyuz. Her zaman kardeş olarak birbirimizi sevip saymamızı öğütlerdi” diyerek “Babam, son nefesine kadar çalıştı. Yoğun bakımda bile öğrencilerinin tezini okuyup değerlendiren biriydi. Mekânı cennet olsun” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Faik Mümtaz Hoca için, mesleğinin hayatında ne kadar önemli ve büyük bir yere sahip olduğuna değinen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semra Oruç Koltan, “Bu mesleği ne kadar sevdiğine, bu mesleğe ne kadar katkıda bulunduğuna bizzat şahit oldum. Mesleğine hayatını adayacak bir insandı ve öyle de yaptı. Mekânı cennet olsun” dedi.

Rektör olarak bulunduğu süre zarfında, yaptığı en zor konuşma olduğunu ifade eden Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, çeyrek asırlık bir hizmetin, çok donanımlı bir bilim insanının yerinin doldurulmasının mümkün olmadığını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde Faik Hocamla görüştüğümüzde, bana bebek gibi bakıyorlar. Hepsinden Allah razı olsun demişti. Faik Hocamın bu teşekkürüne, 1995'te üniversitemize gelmesi ve aramızdan ayrıldığı güne kadar geçen süreçte yolunun kesiştiği, beraber olduğu, hastalığı süresince emeği geçen, canla başla çalışan, bana bebekler gibi bakıyorlar cümlesini sarf ettiren tüm mesai arkadaşlarıma Faik Hocam adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı’nın yapılan yeni binada hizmet vereceğini kaydeden Rektör Ataç, ailesi de uygun görürse Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu adını yaşatmak istediklerini belirtti.


1575 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC6875 _DSC6942 _DSC6892 _DSC6914 _DSC6906 _DSC6927 _DSC6936 _DSC6988 _DSC6977 _DSC7016 _DSC7034 _DSC7039 _DSC7043
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1575
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası