Rektör Ataç Accell Bisiklet Fabrikasını Ziyaret Etti

İlan Tarihi:17.03.2022 12:40:00
Güncelleme Tarihi:17.03.2022 13:42:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç Accell Bisiklet Fabrikasını ziyaret etti.

Ziyarette Accell Bisiklet Genel Müdürü Anıl Şakrak, bünyelerinde barındırdıkları Bianchi, La Pierre, Carraro gibi 21 farklı dünya markası hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin en çok ihracat yapan bisiklet firması olduklarının altını çizen Şakrak, bünyelerinde staj yapan öğrencileri Manisa Celal Bayar Üniversitesinden seçtiklerini, sonrasında da bu öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun istihdam edildiğini ifade etti. Fabrika gezisi esnasında staj yapmakta olan öğrenciler ve istihdam edilmiş mezunlar Rektör Ataç'a büyük ilgi gösterdi. Rektörlerinin kendilerini işyerlerinde de ziyaret ederek desteklemelerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Ataç, Manisa'da tüm dünyaya bisiklet ihraç eden, bünyesinde önemli markaları barındıran ve Fransa Bisiklet Turu dahil olmak üzere çok önemli organizasyonlarda ürünleri kullanılan Accell Bisiklet Firmasının üniversite olan ilişkisinden son derece memnun olduğunu kaydederek ülkenin refahı ve kalkınması için üretim ve ihracatın büyük önem taşıdığını belirtti. Bölgede yer alan bu tür uluslararası firmalar ile iş birliğinin artarak devam etmesi için her zaman gerekli adımları attıklarını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Ataç Üniversite ve sanayi birlikteliğini önemsediklerine vurguda bulundu.

Ziyarete Rektör Danışmanı Doç. Dr. Umut Burak Geyikçi ile Accell Bisiklet İnsan Kaynakları Müdürü ve aynı zamanda Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi alan Ogün İstanbul da eşlik etti.

_DSC0739 _DSC0777 _DSC0778 _DSC0784 _DSC0775 _DSC0771 _DSC0758 _DSC0755 _DSC0801 _DSC0811