Rektör Ataç Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumları Programı Toplantısına Katıldı

İlan Tarihi:25.03.2022 17:13:00
Güncelleme Tarihi:25.03.2022 17:14:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Türkiye Ulusal Ajansı himayesinde yürütülen ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin de ortakları arasında bulunduğu iki gün süren Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumları Programı Toplantısına katıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı, Ulusal Ajans Yetkilileri ve Konsorsiyum Ortakları ile Paylaşım ve Bilgilendirme oturumu ile başladı. Bu programda Manisa Celal Bayar Üniversitesini, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Betül Bülbül Oğuz ve Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Devrim Zerengök temsil etti.

Konsorsiyum ortağı olan üniversitelerin rektörleri arasında Bilgilendirme Toplantısı’nın gerçekleştirildiği diğer bir oturumda ise 14 üniversitenin Rektörü, Erasmus Plus Değişim programları hakkında (öğrenim ve Avrupa staj imkanları) ve Konsorsiyum olanakları konu başlıklarında istişarede bulundu. 

Programın ikinci gününde Afyon Milletvekili Veysel Eroğlu, Afyon Valisi ve Belediye Başkanı’nın katılımı ile imza töreni açılışı yapılarak Gastronomi, Veteriner, Yeraltı Kaynakları ile Enerji ve Avrupa Staj Konsorsiyumu Protokol imza töreni gerçekleştirildi. İmza törenini ardından söz konusu Konsorsiyumların Yönetim kurulları oluşturuldu. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2018 yılından bu yana kısa adı EPO olan Avrupa Staj Fırsatları Konsorsiyumunda ortak ve 2020-2021 yıllarında EPO Konsorsiyumunun Koordinatörlüğünü yürütmüştür. Hal-i Hazırda bu Konsorsiyumda Afyon Kocatepe Üniversitesi Koordinatörlük görevini üstlenmiştir. EPO konsorsiyumunda Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi dışında; Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Manisa Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş., İzmir Ekonomi Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi proje ortağı olarak yer almaktadır. 


1313 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_rektör prof. dr. ahmet ataç_yükseköğretim hareketlilik konsorsiyumları toplantısı _5_ mcbü_rektör prof. dr. ahmet ataç_yükseköğretim hareketlilik konsorsiyumları toplantısı _1_ mcbü_rektör prof. dr. ahmet ataç_yükseköğretim hareketlilik konsorsiyumları toplantısı _4_ mcbü_rektör prof. dr. ahmet ataç_yükseköğretim hareketlilik konsorsiyumları toplantısı _2_ mcbü_rektör prof. dr. ahmet ataç_yükseköğretim hareketlilik konsorsiyumları toplantısı _3_ mcbü_rektör prof. dr. ahmet ataç_yükseköğretim hareketlilik konsorsiyumları toplantısı _1_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1313
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası