Rektör Ataç “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü Kutladı

İlan Tarihi:9.01.2021 22:53:00
Güncelleme Tarihi:9.01.2021 22:56:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, yayımladığı mesajda, toplumsal bilinci ve kamu yararını gözetip emek veren, fedakârca çalışarak gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan, basın mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını belirtti. 10 Ocak 1961'de gazetecilerin haklarının 212 sayılı kanun ile ilk kez yasal güvence altına alındığını belirten Rektör Ataç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Basın mensuplarımızın, hukukun evrensel ilkelerini rehber edinmeleri, insan hak ve hürriyetleri ve özel hayata saygı çerçevesinde görev yapmaları çok önemlidir. Basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı kalarak, vatandaşların haber alma hakkını ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla yerine getiren tüm basın mensuplarına teşekkür borçluyuz.

Bu itibarla; Manisa’mız da görev yapan basın mensupları özelinde, gazetecilik mesleğine emek ve gönül veren tüm ülke gazetecilerimizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.  Görevi başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

prof.dr.ahmet_atac - 10 ocak 2020gazeteciler günü banner 2 ins