Rektör Ataç’tan Salihli OSB’ye Ziyaret

İlan Tarihi:21.10.2020 19:08:00
Güncelleme Tarihi:21.10.2020 19:09:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, üniversite-sanayi iş birliği programı çerçevesinde, Salihli Belediye Başkanı ve aynı zamanda Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kayda’yı makamında ziyaret etti.  

Salihli OSB’de üretim gerçekleştiren firmalara yönelik Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından verilecek olan Ar-Ge çalışmaları ve uygulamalı eğitim programları konularında üniversite-sanayi iş birliği kapsamında neler yapılabileceği hakkında bilgiler veren Rektör Ataç’ın beraberinde, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Genel Sekreter Vekili ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bora Canbula, Rektör Danışmanları Nihat Akyol ile Doç. Dr. Fehmi Bardak, Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Karğın ve Salihli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Cihangir Alaca da hazır bulundu. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin Salihli OSB’deki firmalar arasında teknolojik anlamda köprü olacağını vurgulayan Rektör Ataç, “Sayın Başkanım, siz eğitimci bir belediye başkanısınız. Eğitim anlamında üniversitemize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Üniversitelerin en büyük özelliği eğitim ve Ar-Ge çalışmalarıdır. Heyetimle birlikte, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde, sizi Salihli OSB Yönetim Kurulu Başkanı sıfatınızla ziyaret ediyoruz. Bu yıl, mart ayında yaptığımız ziyarette, konu hakkında istişarelerde bulunmuştuk. Bugün de Salihli OSB’ye Ar-Ge ve eğitim anlamında neler yapabiliriz, nasıl bir iş birliği içerisinde oluruz noktasında görüş alışverişi yapmak üzere ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Üniversitemizin beyin gücü ile insan kaynağını birleştirerek üretim ve verimliliği arttırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

Ziyaretlerinden dolayı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ile heyetine teşekkür eden Kayda, son yıllarda yaptıkları yatırımlarla Salihli OSB’nin bölgenin sanayi merkezlerinden biri haline geldiğini belirtti. “Tüm yatırımlarıyla güçlenen Salihli OSB, bölgenin cazibe merkezi haline gelerek işsizlerin de umudu olmuş, Ocak 2020 itibari ile en yüksek istihdam sayısına ulaşmıştır. Yapılan yatırımlarla birlikte istihdam sayısı on binlere ulaşacaktır” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi heyeti ile Salihli OSB Yönetim Kurulu üyeleri, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında ilk istişare toplantısını yaparak çalışmalara başladı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi heyeti, Ar-Ge çalışmaları ile teknolojik yenilikler, kalite yönetimi, üretim ve verimlilik konularında bilgi vermek amacıyla Salihli OSB’deki firma temsilcilerini üniversiteye davet etti.

Ziyarete, Belediye Başkan Yardımcıları Metin Durmaz, Mahmut Süreyya Karaoğlu ve İbrahim Karaca ile Başkan Danışmanı Nuri Kaya da eşlik etti.


676 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC5313 _DSC5303 _DSC5311 _DSC5305 _DSC5308 _DSC5319
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
676
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası