Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç Bayramlaşma Törenlerinde Akademik ve İdari Personelimiz ile Bir Araya Geldi

İlan Tarihi:7.08.2019 15:47:00
Güncelleme Tarihi:8.08.2019 11:13:00
 

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, 7 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilen bayramlaşma törenlerinde Üniversitemiz akademik, idari ve destek personeli ile bir araya geldi. 

Şehzadeler Yerleşkesi Sosyal Tesisleri, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimlik Binası Personel Yemekhanesi ve Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Dumanlıdağ Restoranda düzenlenen bayramlaşmalara; Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İpek Özunan, Prof. Dr. Mustafa Kazaz ve Prof. Dr. Ramazan Gökbunar ile Genel Sekreterimiz Ali Emirosmanoğlu katıldı.

Akademik, idari ve destek personelimizin yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma törenlerinde birer konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Birlikte olmaktan, aynı çatı altında görev yapmaktan, gerek Manisa’ya gerek insanlığa gerekse Manisa Celal Bayar Üniversitesine birlikte katkı sağlamaktan gurur duyduğum, mutlu olduğum çok kıymetli mesai arkadaşlarım ve Üniversitemizin hakikaten takdir edilecek emekleri olan değerli mensupları, hepinizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde, alışılmışların dışında farklı bir çalışma anlayışı ve farklı bir görev şuuru hepimizi bekliyor.

Cenab-ı Allah’a böyle güzel bir günde bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum.  Yeni bir yola çıktık. Manisa Celal Bayar Üniversitesinde, alışılmışların dışında farklı bir çalışma anlayışı ve farklı bir görev şuuru hepimizi bekliyor. Kademeli olarak yapacağımız görev değişiklikleriyle, yüzde 91- 92’lik doluluğu yakaladığımız öğrencilerimize en iyi eğitim-öğretim konforunu nasıl veririz gayreti ve çalışması içerisinde olacağız. Öğrencilerimize bu konforu sağlarken, siz değerli öğretim üyelerinin de eğitim-öğretim konforunu artırmayı düşünüyoruz. Bununla beraber her zaman eksiğimizi tamamlayan, bizlerin yanında olan değerli idari personelimiz ve destek hizmetlerinde görevli olan personelimizin de eğitim-öğretim konforunun artmasına katkıları olacağından hiç şüphem yok. Yeni eğitim-öğretim dönemi başladığında, hepinizin bu sürece elinden gelenin fazlasıyla katkı sağlayacağına inancım sonsuz. 

Artık birlikte çalıştığı arkadaşlarını dinleyen, onların görüşlerine değer veren, onlarla birlikte zaman harcayan bir yönetim anlayışımız olacak.

Başladığımızın ertesi günü, ekibimizle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda yoğun bir mesaiye başladık. Bu halkanın ilk zinciri Tıp Fakültesi idi. Tıp Fakültesinde yapmış olduğumuz değerlendirmelerde kendi fotoğrafımızı çektik. Bu fotoğrafta yaşanan sıkıntılar, eksiklikler ve tavsiyeleri aldık, çözüm yollarını araştırdık, hatta bazılarını hemen çözüme kavuşturduk. Ancak bu çalışmaları sizlerle beraber yürüteceğiz, fakülteleri ziyaret edeceğiz. Sizlerle belli dönemlerde bir araya gelecek, görüş alışverişinde bulunacağız. Artık birlikte çalıştığı arkadaşlarını dinleyen, onların görüşlerine değer veren, onlarla birlikte zaman harcayan bir yönetim anlayışımız olacak. Süreç içerisinde bunu göreceğiz. Birlikte güzel işler başarmanın mutluluğunu ve gururunu yaşayacağız” dedi. 

Uncubozköy Sağlık Yerleşkesinde yaptığı konuşmada, “Yoğun gayretleri ve çabalarıyla hastalarımızın sağlık hizmeti alma konforunu artıran hekimlerimiz, sağlık hizmeti verme konforunun artmasına destek olan idari personelimiz ve destek hizmetlerindeki personelimiz, hepiniz törenimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. 

Küçük dokunuşlarla alacağımız büyük mutluluklar, bizi daha ileri taşıyacak. 

Sizlerle değerlendirme toplantısı yapmıştık, anketlerimizi değerlendirdik. Öncelikle her birinize, yazmış olduğunuz her cümle için ayrı ayrı teşekkür ederim. Tespit edilip dokunulamayan, çözülmek istenilip bir şekilde engele takılıp çözülemeyen sorunları çözmeye başladık. Öncelikle destek hizmeti personelimizin sorunlarına öncelik verdik ki onların sorunları doğal olarak hekimlerimizi rahatlatacak alanlardı. Başka alanlarda da görüşlerinize başvurduk.  Hakikaten çok reel analizler yapmışsınız. Bizim altyapımızın fotoğrafını çeken sonuçlarla karşılaştık. İdari personelimizin tespitleri noktasında da çalışmalarımızı başlattık. Küçük dokunuşlarla alacağımız büyük mutluluklar, bizi daha ileri taşıyacak. 

Çeşitli alanlarda görev değişikliklerine gittik, gideceğiz. Bu görev değişikliklerini yaparken de bu görevi yapmış arkadaşımızı kırmadan, incitmeden, üzmeden görevini teslim etmesini sağlamak gayretiyle, keskin, radikal kararlar almamaya özen gösteriyorum. Çünkü buralarda görev yapmış, bir şekilde sizlerin çalışma yaşamınıza katkı sağlamak üzere istihdam edilmiş arkadaşlarımız kendilerince çaba sarf ettiler. Görevleri tamamlandığında da koridorlarda karşılaşacaksınız. İnşallah sizleri güzel bir kafe ve yemekhaneye kavuşturduğumuzda, aynı masayı paylaşacaksınız. Zaman tanıyoruz, süreyi iyi kullansın, bize de çalışma alanları versin istiyoruz.

Beni bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızı desteklemek üzere, bize yardımcı olacak tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 

Elimizden gelen her türlü gayreti sarf edip, çok güzel ve huzurlu bir barış ortamı tesis edeceğiz.

Önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nızı kurumum, şahsım ve Rektör Yardımcılarım adına da kutluyorum. Daha güzel ortamlarda, daha mutlu bakışlarla beraber olacağız. Dertleri söylemekle olmuyor, çözüm yollarını hep birlikte bulacağız. Elimizden gelen her türlü gayreti sarf edip, çok güzel ve huzurlu bir barış ortamı tesis edeceğiz. Bize yardımcı olan, gayret sarf eden tüm arkadaşlarımızla beraber yürümeye hazırız. Hangi alanla ilgili, ne tür bir görüş sunduysanız, kesinlikle muhatap bulacak ve değerlendirmeye tabi tutulacak” diye konuştu. 

Anlaşmazlıkları çözmek için Uzlaştırma Komisyonu kuracağız.

Prof. Dr. Ahmet Ataç Dumanlıdağ Restoranda yaptığı konuşmada, Rektörlükte şu ana kadar Personel Daire Başkanlığı, Strateji Daire Başkanlığı ve Hukuk Müşavirliği ile görüşebildiğini, ancak bayramdan sonra diğer idari birimlerle de görüşmeler yapacağını, anketler yoluyla sorunlar ve önerileri alacağını dile getirdi. Ataç, “Zamanım el verdikçe sabahları bir çayınızı kahvenizi içmeye, simidinizi paylaşmaya geleceğim ama bu kesinlikle kontrol etmek maksatlı olmayacak. Şimdiye kadarki yöneticiliklerimde böyle bir şeye gerek görmedim. Amacım sizlerle bir şeyler paylaşmak” dedi. 

İşyerinde zaman zaman tatsızlıklar da yaşanabildiğini ifade eden Ataç, “Bu anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması noktasında Hukuk Müşavirimizle görüştüm ve bir Uzlaştırma Komisyonu kurmaya karar vererek çalışmaları başlattım” dedi. 

Görevde yükselmeler, görev değişiklikleri ve kadro konularından da bahseden Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Bayramlaşma törenlerimizde, 1994 yılında ben henüz asistanken memur olarak çalışan arkadaşlarımızı fakülte sekreteri olarak görmek beni çok mutlu etti. Bu Üniversiteye 20-25 yılını vermiş çalışanlarımız var. Görevde yükselme konusunda da verilen bu büyük emekleri göz ardı etmek istemiyorum. Akademik personelimizin kadro beklentileri konusunda elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz. Ancak yapamadığınız şeyler olduğunda da anlayışınızı bekliyorum. Elbette birtakım görev değişiklikleri olacak. Ancak, bu şimdiye kadar verilen emekleri göz önünde bulundurarak, hiç kimseyi kırmadan olacak. Yaklaşan Kurban Bayramının tüm İslâm âlemine, Ülkemize ve Üniversitemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, hepinizin bayramını en içten duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

 


1337 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC5034 _DSC5049 _DSC5040 _DSC5042 _DSC5044 _DSC5075 _DSC5051 _DSC5077 _DSC5081 _DSC5084 _DSC5088 _DSC5072 _DSC5092 _DSC5097 _DSC5100 _DSC5106 _DSC5110 _DSC5114 _DSC5116 _DSC5130 _DSC5138 _DSC5158 _DSC5164 _DSC5169 _DSC5167 _DSC5178 _DSC5216 _DSC5228 _DSC5255 _DSC5272 _DSC5253 _DSC5291 _DSC5257 _DSC5281 _DSC5283s _DSC5284 _DSC5298 _DSC5312 _DSC5321 _DSC5363 _DSC5369 _DSC5383 _DSC5386 _DSC5405 _DSC5418 _DSC5430 _DSC5444 _DSC5442 _DSC5452 _DSC5457
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1337
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası