Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Gerçekleştirilen “2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”ne Katıldı

İlan Tarihi:19.09.2019 14:40:00
Güncelleme Tarihi:19.09.2019 15:15:00

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, 18 Eylül 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen “2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”ne katıldı. Prof. Dr. Ahmet Ataç’a Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İpek Özunan ve Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömür Karakoyun Çelik, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Tetik, Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Afsar ve Kırkağaç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Konuralp eşlik etti.

Törene Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkânının yanı sıra bakanlar, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, bütün üniversitelerin rektörleri ile üniversiteleri temsilen akademisyen ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Törende ilk olarak Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası tarafından müzik dinletisi  sunuldu. Ardından Türk Yükseköğretimini anlatan bir video gösterimi gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç; Yükseköğretim Kurulu olarak temel çabalarının, yükseköğretim sistemimizdeki olağan süreçleri yani rutini sürdürmekten ziyade, yükseköğretimi tedrici bir şekilde yeniden inşa etmek olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında 2019-2020 akademik yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek, yeni akademik yılda öğretim üyeleri ve öğrencilere başarı temennisinde bulundu. Eğitim-öğretim meselesinin önümüzdeki dönemde de öncelikleri arasında ilk sırada yer almaya devam edeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan; akademisyenlerden, öğretmenlerden, resmi ve özel eğitim-öğretim kurumları yöneticilerinden başlayarak, veliler ve öğrenciler dâhil bu konuda söyleyecek sözü olan herkese gönüllerinin ve kulaklarının açık olduğunun altını çizdi.

Tören, üniversitelerdeki bilimsel araştırmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek üzere verilen “YÖK 2019 Üstün Başarı Ödülleri”nin takdimi ile sona erdi.