Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç Göreve Başladı

İlan Tarihi:29.07.2019 16:12:00
Güncelleme Tarihi:31.07.2019 09:05:00
 

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç için Karşılama Töreni Yapıldı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 27 Temmuz 2019 tarihinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Ahmet Ataç, 29 Temmuz 2019 tarihinde Rektörlük binası girişinde alkışlarla karşılandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi akademik ve idari personeli tarafından karşılanan Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, bu onurlu göreve atanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bütün personel ile tokalaştı ve tebrikleri kabul etti.

“Bu üniversite için taşın altına elini koyan kim varsa; yanında, arkasında, önünde beni bulacak.”

Rektör Prof. Dr. Ataç Rektörlük girişinde yaptığı konuşmada bu içten karşılama için tüm akademik ve idari personele teşekkür ederek, “Ben bu hizmet yükünü tek başıma almak ve altında kalmak istemiyorum. Hepinizden yardım isteyeceğim, hepinize vazifeler düşecek. Bu üniversite için taşın altına elini koyan kim varsa yanında, arkasında, önünde beni bulacak. Çalışanın yanında olacağız, teşvik edeceğiz, takdir edeceğiz ve önünü açacağız. Kapıdaki güvenlik görevlisinden tutun, bir Meslek Yüksekokulundaki öğretim görevlimize, bir daire başkanından bir memurumuza, bizimle yüreğini paylaşan arkadaşlarımızın hepsine ihtiyacımız var.  Bu üniversiteyi, sizlerle beraber aldığımız konumdan çok çok ileriye götüreceğiz. İnşallah her günümüzü son gün gibi bileceğiz. Bunun sorumluluğunda, şuurunda ve idrakinde görev yapmaya çalışacağız. Bazı arkadaşlarım bana daha yakın olacak ve benimle birlikte koşacak. Onlara Allah'tan enerji diliyorum. Allah bize lokomotif olma vazifesini verdi, sizler de arkamızda vagon olacaksınız. İnşallah Manisa Celal Bayar Üniversitesini iyi günlere, güzel konumlara ve hak ettiği yerlere getireceğiz. Ben bu sıcak karşılama, bu gönülden tavır için hepinize çok teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun” dedi.

“Rektörlük, bu makam odası ve yüreğim hepinize açık.”

Ardından Rektörlük makamına geçerek basın mensuplarına hitap eden Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Basınımızın değerli mensupları; Manisa’mız için, Manisa Celal Bayar Üniversitesi için, milletimiz için hep birlikte çalışacağız. Üniversitemizi akademik, sosyal ve kültürel olarak en iyi noktaya taşımanın gayreti içinde olacağız. Üniversitemizin tüm paydaşlarının fikrini alacak,  burayı ileriye götürecek her adımın takipçisi ve icracısı olacağız. Kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanarak, akademik olarak çalışan herkesin yanında olacağız. Herkese soruşturma açmak yerine uzlaştırmayla, barış ve huzur içerisinde çalışacağız. Bu noktada herkese görev düşüyor. Ben araştırma görevlisiyim, ben güvenlik görevlisiyim, ben profesörüm diyerek kendimizi soyutlamak ve üzerimizden görevi atmak gibi bir lüksümüz yok. Rektörlük, bu makam odası ve yüreğim hepinize açık. Allah sizlere beni anlama ve bana destek olabilme gücü versin. Bana da bu üniversiteye güzel hizmetlerde bulunacak kabiliyet, zaman, güç ve enerji versin.

“Biz bu şehrin bir parçasıyız, Manisa ile bir bütünüz. Biz olmazsak Manisa eksik olur, Manisa olmazsa biz de eksik oluruz.”

Basınımızın değerli mensupları, sizlerle belli periyotlarla bir araya geleceğiz. Üniversitemizi ileriye götürecek her türlü yapıcı eleştiriye açık olacağım. Bu noktada sizlere çok görev düşüyor. Manisa ile olan bağımızı ve ilişkimizi daha iyi duruma getirmek için sizlerin yardımına ihtiyacımız olacak. Biz bu şehrin bir parçasıyız. Manisa ile bir bütünüz. Biz olmazsak Manisa eksik olur, Manisa olmazsa biz de eksik oluruz. Biz bunun farkındayız. Manisa’ya da farkettirme noktasında sizlere büyük görev düşüyor. Göstereceğiniz çabaya, ilgiye ben şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.   

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç’ı karşılama töreni, Rektörlük Dumanlıdağ Restoranda devam etti. Burada söz alan akademik ve idari personelimiz, Prof. Ataç’a başarı dileklerini iletti ve beklentilerini dile getirdi. Prof. Dr. Ahmet Ataç da, “Başta kilometrelerce uzaktan, Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokullarımızdan gelen akademik ve idari personelimiz olmak üzere hepinize tek tek teşekkür ederim. Bundan sonra sık sık bir araya geleceğiz. Yeri gelecek beraber kahvaltı edecek, yeri gelecek beraber kahve içecek ve sorunlarınızı, çözüm önerilerinizi değerlendireceğiz. Amacımız Rektörlükle olan bağınızı ve iletişimimizi güçlendirmek. Herkesten görevini en iyi şekilde yapmasını, elini taşın altına koymasını ve sorumluluk almasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 Prof. Dr. Ahmet Ataç, tüm personel ile kapıda da tek tek tokalaşarak teşekkür etti.

 


3039 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC4057 _DSC4069 _DSC4070 _DSC4073 _DSC4075 _DSC4079 _DSC4081 _DSC4082 _DSC4091 _DSC4092 _DSC4099 _DSC4118 _DSC4126 _DSC4130 _DSC4143 _DSC4149 _DSC4163 _DSC4181 _DSC4194 _DSC4215 _DSC4229 _DSC4236 _DSC4251 _DSC4253 _DSC4266 _DSC4278 _DSC4285 _DSC4288 _DSC4297 _DSC4304 _DSC4319 _DSC4380
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
3039
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası