Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç Lisansüstü Öğrencilerimizle Oryantasyon Programında Buluştu

İlan Tarihi:5.11.2019 12:24:00
Güncelleme Tarihi:5.11.2019 16:28:00

Lisansüstü öğrencilerimiz için Üniversitemizde ilk kez düzenlenen oryantasyon toplantısı; Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimler Enstitüsünün işbirliği ile 4 Kasım 2019 tarihinde düzenlendi.

Prof. Ümit Doğay Arınç kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa Kazaz ve Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Tetik, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Alpay Bizbirlik, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Kamil Şirin, enstitülerin müdür yardımcıları, öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrencilerimiz katıldı.

Sizden makaleler, projeler, patentler ve yeni markalar bekliyoruz

Prof. Dr. Ahmet Ataç toplantıda yaptığı konuşmada, “Lisansüstü eğitimin üç ayağı var. Öğretim üyelerimiz, lisansüstü öğrencilerimiz ve üniversite yönetimi olarak biz. Bu toplantı vesilesi ile hepimiz bir araya gelmiş bulunuyoruz. Burada karşılıklı beklentilerimizi netleştireceğiz. Hepiniz haklarınızı sözlü olarak dinlemek istiyorsunuz. Toplantı bu açıdan da çok faydalı olacak. Sizlerle tanışmaktan, bu toplantının yarattığı sinerjinin bende oluşturduğu motivasyonu yaşamaktan çok mutluyum. İnşallah mezun durumda olanlarla da mezuniyet töreninde bir araya geliriz.

Kütüphane 15 Kasım’da hizmete açılıyor

Lisansüstü eğitim; makalelerin, projelerin, patentlerin ve markaların çıktığı, kişinin akademik ve zihin dünyasında farklılıkların oluştuğu bir süreçtir. Bizim de elbette eksiklerimiz var, ancak bunları sizin taleplerinizle ve çözüm önerilerinizle aşabiliriz. Çalışma alanlarınızdaki aksayan yönlerin giderilmesi, Erasmus öğrenci hareketliliğinin lisansüstü eğitimde de artırılması, projelerinize destek sağlanması ve tadilatta olan kütüphanenin bir an önce hizmete alınarak kitap eksiklerinin giderilmesi gibi beklentilerinizi bu toplantı vesilesi ile aldık.  Biz de 15 Kasım’da kütüphanenin hizmete açılması sözünü veriyoruz.

Lisansüstü öğrencilerimiz için oryantasyon programı yapılması teklifi ile bana gelen ve toplantının gerçekleşmesine vesile olan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Gülenaz Selçuk’a ve toplantının düzenlenmesinde emeği olan enstitü müdürlerimiz ile çalışanlara çok teşekkür ederim” dedi. Ardından lisansüstü öğrencilerimizden gelen soruları tek tek cevaplayarak, çözülmesi yönünde gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.

Toplantı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Fadıl Aykut’un lisansüstü eğitimin tüm yönlerini içeren ayrıntılı sunumu ve ikramla sona erdi.

Sunumu görmek için tıklayınız

_DSC3218 _DSC3236 _DSC3238 _DSC3239 _DSC3243 _DSC3245 _DSC3253 _DSC3255 _DSC3257 _DSC3258 _DSC3261 _DSC3263 _DSC3265 _DSC3269 _DSC3272 _DSC3273 _DSC3274 _DSC3275