“Risksiz Bir Manisa için Bundan Sonra Yapılması Gerekenler Çalıştayı” MCBÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

İlan Tarihi:7.03.2023 16:18:00
Güncelleme Tarihi:7.03.2023 16:21:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi paydaşlığında “Risksiz Bir Manisa için Bundan Sonra Yapılması Gerekenler Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştayda, ülkemizde meydana gelen depremler, afet bölgesinde yapılan çalışmalar ve Manisa’da neler yapılması gerektiği ele alındı. Çalıştaya Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ahmet Turgut, İl ve İlçe Belediyelerinin İmar Müdürleri, Belediyelerin İmar ile ilgili üst komisyonları, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri odası gibi STK’lar ve MCBÜ İnşaat Mühendisliği bölümü akademisyenlerinden oluşan geniş yelpazeli bir grup katılım gösterdi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen büyük depremin ardından gerçekleşen programın açılış konuşmasını Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ahmet Turgut yaptı. Ülkemizin en aktif deprem kuşağı üzerinde olduğunu söyleyen Turgut, yaşanan depremlerin can kayıplarının yanında önemli maddi kayıplara da yol açtığını vurguladı. Bilime güvenilerek, bilimsel veriler doğrultusunda depreme dayanıklı yerleşim alanlarının oluşturulması gerektiğini ifade eden Ahmet Turgut, Manisa için neler yapılmalı? Bunları masaya yatıralım istedik. Buradaki herkesin görüşü bizim için çok önemli. Yapılması gereken çalışmalar hususunda da bir an evvel aksiyon almamız gerekiyor.” dedi. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, çalıştayın katılımcılar için bilgilendirici olacağını ifade ederek, “Çalıştayımızda şehirlerimizdeki deprem tehlikesini, risklerini ve alınması gereken önlemleri bilimsel bir bakışla değerlendireceğiz. Üniversite olarak biz de kentimizde depreme yönelik eylem planlarının hazırlanmasını içeren girişimlerde bulunduk. Hedefimiz, insan odaklı kentleri kurmak ve güvenli binalar inşa emek olmalıdır. Bunun için de eğitime dayalı dönüşüm şarttır.” İfadelerini kaydetti.

Çalıştayın başarılı geçmesi temennisinde bulunan Rektör Ataç, programa katılanlara ve katkı sunanlara teşekkür ederken yaşanılan son depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet; ailelerimize de sabırlar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmaları sonrasında MCBÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Kahramanmaraş ve depremden etkilenen diğer şehirlerde gerçekleştirdikleri incelemelerin sonucunu paylaşırken, Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ünsel Gökçe, şehir plancılarına büyük görevler düştüğünü ifade ederek “Gerekli bilimsel temelli çözümlerle üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu noktada çalıştayı gerçekten kıymetli buluyoruz.” diye konuştu

Konuşmaların ardından çalıştay, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan workshop çalışmalarıyla devam etti. Çalıştayın sonunda elde edilen verilerin kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.


1705 görüldü.    0 Paylaşıldı
GR1B8626 _DSC4616 _DSC4640 GR1B8678 _DSC4712 GR1B8645 _DSC4709 GR1B8724
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1705
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası