Hemşirelik Haftası Coşku ile Kutlandı

İlan Tarihi:19.05.2022 23:19:00
Güncelleme Tarihi:25.05.2022 08:38:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Hemşirelik Haftası’22 Etkinlikleri Hemşirelik Bölümü, Hafsa Sultan Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ve Türk Hemşireler Derneği Manisa Şubesi iş birliğiyle tamamlandı.

Hemşirelik Haftası Etkinlikleri’22 kapsamında Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde iki ayrı panel düzenlendi. İlk gün panel Atatürk Anıtına çelenk koyma, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Programa Manisa Vali Yardımcısı Aydın Memük, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Sağlık BF Dekanı Prof. Dr. Seyhun Kürşat ve Dekan Yardımcıları, Türk Hemşireler Derneği Manisa Şubesi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Dilay Açıl, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, Sağlık BF Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Şahin, Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Dilek Ergin, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursen Bolsoy, Hafsa Sultan Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Uzm. Hemş. Ferya Karadağ Yalçın ve ekibi katıldı.

Açılış konuşmalarında 12 Mayıs’ın Modern hemşireliğin kurucusu olan Florence Nightingale’in doğum günü olması nedeniyle Dünya Hemşireler Günü olarak kutlandığı belirtildi, günün anlam ve önemine değinildi ve pandemi döneminde en ön safta mücadele eden hemşirelere teşekkür edildi. Panelde Uluslararası Hemşireler Birliği ICN’in belirlediği “Hemşireler: Öncü Bir Ses – Küresel Sağlığı Güvence Altına Almak İçin Hemşireliğe Yatırım Yapın ve Haklara Saygı Gösterin” temasına vurgu yapıldı. Programda ayrıca Hafsa Sultan Hastanesi’nde 25 yıl ve üzerinde hastanede çalışan hemşirelere teşekkür belgeleri verildi.

Sağlık BF Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Dilek Ergin ve Hemşire Leyla Gündoğdu Çetin’in oturum başkanı olduğu ilk gün gerçekleşen panele Sağlık BF Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adalet Kutlu, Uzman Hemşire Nazan Kavak Çelik, Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Öğrenci Hemşireler Derneği Temsilcisi Enes Furkan Çalı konuşmacı olarak katıldı. Program öğleden sonra Süleyman Demirel Kültür Merkezi bahçesinde öğrenciler için düzenlenen şenlik ile devam etti.

Etkinlik ikinci gün müzik dinletisi ile başladı ve “Hemşirelikte Güçlendirme” konulu panel ile devam etti. Oturum Başkanlığı görevini Prof. Dr. Emel Yılmaz (Sağlık BF), Hafsa Sultan Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdür Yrd. Hemşire Bahar Erdelikanlı tarafından üstlenildiği panelde “Hemşirelerin güçlendirilmesi” konusunu Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fahriye Vatan sundu. Diğer konuşmacılar, Dr. Öğr. Üyesi Dilay Açıl, Hemşirelik Bölümü öğrencisi Başak Korkmaz ve Hemşirelik Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi ve Hemşirelik Bölümü Öğrenci Temsilcisi Alperen Sekeler idi. Panele çevrimiçi olarak katılan THD Genel Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Azize Atlı Özbaş, katılımcıların Hemşireler Gününü kutladı. Teşekkür ve iyi dileklerden sonra program sona erdi.

NKN_0017 NKN_0014 NKN_0027 NKN_0005 NKN_0008 NKN_0079 NKN_0076 NKN_0112 NKN_0088 NKN_0150 NKN_0047 NKN_0101 NKN_0064 NKN_0096 NKN_0069 NKN_0122 NKN_0065 NKN_0066 NKN_0139