Sağlık Bilimleri Fakültesinden Haberler

İlan Tarihi:24.04.2019 11:20:00
 

Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinden “Her Ritim Bir Hayat!” İsimli Sosyal Sorumluluk Projesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları Prof. Dr. Sezgi Çınar Pakyüz, Dr. Öğr. Üyesi Özden Dedeli Çaydam ve Arş. Gör. Dilan Deniz  tarafından “Kalp Sağlığı Haftası” nedeniyle bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.

Hemşirelik bölümü 2. sınıf öğrencilerinden Güneş Nur Ersöz, İpek Korhan, Berfin Gözcü, Rojda Beşeren ve Zülfikar Efe’nin katıldığı sosyal sorumluluk projesi, Hafsa Sultan Hastanesinde  yürütüldü. Proje kapsamında hastaneye başvuran hasta ve hasta yakınlarının kan basıncı ölçümü yapılarak, kalp sağlığının önemi ve kalp hastalıkları risk faktörleri ile ilgili bilgi verilip el broşürleri dağıtıldı. Kalp sağlığı için farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen projede standa gelenlere sağlıklı beslenme önerileri, tuzun kısıtlanması, kilo kontrolünün sağlanması, su içiminin artırılması, fiziksel hareketin artırılması, sigara ve alkolden uzak durulması ile ilgili yaşam tarzı önerileri anlatıldı ve standa gelen herkese kırmızı kurdeleler takıldı. Etkinliğe halkın katılımı oldukça yüksekti.

Öğretim elemanları tarafından dünyada ve ülkemizde ölüm nedenlerinin başında gelen kalp hastalıklarının çok önemli bir sağlık problemi olduğu, bu konuda sadece hasta grubuna değil aynı zamanda sağlıklı topluma yönelik bilgilendirmelerin yapılmasının da gerekli olduğu vurgulandı. Arş. Gör. Dilan Deniz, hemşirelerin sağlıklı bir toplumun temellerinin atılmasında anahtar role sahip olduğunu ve bu tarz etkinliklerin halkın bilinçlenmesinde önemli yeri olduğunu ifade etti.

Öğretim elemanları Hastane Başhekimliğine farkındalık oluşturan bu etkinliğe verdiği destek için teşekkür ettiklerini belirtti. 

Sağlık Bilimleri Fakültesinde Deprem Tahliye Tatbikatı Yapıldı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Komisyonu tarafından organize edilen deprem tahliye tatbikatı, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapıldı. Aynı gün tatbikatın yanı sıra deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gereken uygulamalar hakkında bilgi verildi.

Düzenlenen teorik eğitime Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kilimcioğlu, akademik ve idari personel katıldı.

 

 


881 görüldü.    0 Paylaşıldı
tatbikat _1_-min sosyal sorumluluk _1_-min sosyal sorumluluk _2_-min sosyal sorumluluk _3_-min sosyal sorumluluk _4_-min sosyal sorumluluk _5_-min tatbikat _2_-min tatbikat _3_-min tatbikat _4_-min
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
881
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası