Salihli MYO Özel Güvenlik ve Koruma Programı Öğrencileri Yangın Tatbikatı Yaptı

İlan Tarihi:23.05.2019 11:24:00

Salihli Meslek Yüksekokulu, Özel Güvenlik ve Koruma Programı 1.sınıf öğrencilerine “Yangın Tatbikatı” yaptırıldı.

Organizasyonu Öğr. Gör. Eyüp Saraçoğlu tarafından yapılan; “Patlayıcı ve Parlayıcı Maddeler ve Önlemleri” dersi kapsamında öğrencilere görsel seminer ve uygulamalı yangın tatbikatı yaptırıldı. Eğitim Uzmanı Mehmet Ateş; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğünün katkısı ile yapılan etkinlikte yanma ve yangın konusu hakkında bilgi vererek, yangının oluşması için gerekli şartların neler olduğu, yangın esnasında nasıl hareket edilmesi gerektiği, yangın yerinden nasıl uzaklaşılacağı, yanıcı maddelerin sınıflandırılması, yanan bir insana nasıl müdahale edilmesi gerektiği, yangın ihbarlarında nelere dikkat edilmesi gerektiği ve acil durum ekibi konularında öğrencilere bilgi verdi.

Seminerin ardından okul bahçesinde uygulamalı yangın tatbikatı yapıldı. Öğrencilerimizin ve Manisa Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli ve bir itfaiye aracının katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı.

IMG_3278 IMG_3304 IMG_3328 IMG_3370 IMG_3376