Salihli Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Coşkusu

İlan Tarihi:18.06.2019 08:46:00

Salihli Meslek Yüksekokulu 25. Dönem Mezuniyet Töreni, 14 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlkay Dilber, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli MYO akademik ve idare personeli ile öğrenciler ve mezunların aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan programda Salihli Meslek Yüksekokulunu birincilikle bitiren Ecem Aydemir mezun öğrenciler adına konuşmasını gerçekleştirdi.

Mezun öğrencileri tebrik eden Salihli MYO Müdürü Doç. Dr. İlkay Dilber, “Yenilikçi, çağdaş düşünceye sahip, insana ve çevreye saygılı bireyler yetiştirmeyi misyon edinmiş olan Üniversitemiz, uluslararası üniversite olma yolunda da emin adımlarla yürümektedir. Bilgi toplumunun ön plâna çıktığı küresel dünyamızda bilgi edinmek artık çok kolay, ancak bilgiyi kullanmak zor. Bu nedenle, öğrencilerimizin üç yarıyıl okulda edindikleri bilgileri pratikte uygulayabilmeleri için, son yarıyıllarında iş yeri uygulama eğitimi ile onları iş hayatına da hazırlamayı amaç edindik.

Kıymetli velilerimiz, çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Biz onlarla gurur duyuyoruz. Değerli öğrencilerim, iki yıl önce buraya gelirken sizleri nasıl kucakladıysak, bugün de sizleri uğurlamanın buruk sevincini yaşıyoruz. Unutmayın ki her zaman ilk günkü gibi yanınızda olacağız. Öğretim elemanı arkadaşlarımızın kapısı her zaman sizlere açıktır. Şansınızın, bahtınızın, yolunuzun açık olduğu bir hayat diliyor, sizleri sevgiyle kucaklıyorum.” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ise Manisa Celal Bayar Üniversitesinin, iş yeri uygulama eğitimi ile Ege Bölgesinde tek olduğunun altını çizerek, “İş yeri uygulama eğitimi, öğrencilerimizin çok daha iyi bir iş sahibi olmalarını sağlayacak. Bu uygulama ile üç dönemlik teorik bilgilerini 4. yarıyıldaki uygulama ile taçlandırıp mesleği en iyi şekilde öğreniyorlar. Dolayısıyla artık ara eleman değil, aranan eleman oluyorlar.

Sevgili mezunlar, bu yeni dönem sizlere yeni sorumluluklar getiriyor. Kendinize karşı, ülkenize karşı ve ailenize karşı sorumluluklarınız olacak. Sürekli gelişen ve değişen dünyada siz de gelişip değişmelisiniz, kendinizi yenilemelisiniz. Çok çalışmalı ve işinizi en iyi şekilde yapmalısınız. Mesleğini en iyi şekilde yapan, ülkesine de hizmet etmiş olur. Hedefiniz kalkınmış, çağdaş bir Türkiye, rehberiniz akıl ve bilim olsun. Bu yolda iyilikten, doğruluktan, adaletten ve insan haklarından ayrılmayınız. Sizlere ailenizle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı bir yaşam diliyorum” dedi.

Törende bu yıl emekli olan Dr. Öğr. Üyesi Ayşen Açıkgöz’e plaket takdim edildi. Grup Armoni’nin sunduğu müzik dinletisi ve öğrencilerin sunduğu halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Ardından, okulu ve bölümlerini dereceyle bitiren mezunlara teşekkür belgeleri verildi. Mezuniyet belgelerini alan tüm öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya fırlatarak, mezuniyetlerini geç saatlere kadar kutladılar.