Soma Meslek Yüksekokulu 12. Robochallenge 2019 Romanya Robot Yarışması’nda Freestyle Showcase Kategorisinde Mansiyon Ödülü Kazandı

İlan Tarihi:5.11.2019 09:59:00
Güncelleme Tarihi:5.11.2019 11:37:00

Avrupa’nın en büyük robot yarışması olan ve bu sene 12.si düzenlenen Robochallenge Romanya Robot Yarışması, 1-4 Kasım 2019 tarihlerinde Bükreş Politehnica Üniversitesinde yapıldı. Yarışmada 110 takım, 12 dalda 568 robot ile yarıştı.

Soma Meslek Yüksekokulu, yarışmaya 10 öğrenci (Osman Kurnaz, Aykut Sona, Emre Tunç, Vahit Barutçu, Ayberk Aras, Yusuf Özlen, Osman Onur Kaya, Cenk Vardar, Ahmet Şeker, Said Alperen Göl) ve 5 öğretim elemanından oluşan bir ekiple katıldı ve Freestyle Showcase Kategorisinde mansiyon ödülüne layık görüldü.

Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin, " Meslek Yüksekokulumuzun robot takımı; Avrupa’nın en büyük robot yarışması olan ve bu sene 12.si düzenlenen ‘Robochallenge 2019 Romanya’da Türkiye, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Japonya, Bulgaristan, Kolombiya, Ekvador, Letonya, Meksika, Peru, Polonya, Moldova Cumhuriyeti, Romanya, Rusya, İspanya, ve Tayland'dan gelen ekiplerle yarıştı. Yarışmada oldukça iyi performanslar sergileyen Meslek Yüksekokulumuzun robot tasarımları, katılımcılar ve jüri üyelerinden büyük beğeni toplayarak mansiyon ödülüne layık görüldü. Ülkemizi, Soma’mızı ve Üniversitemizi tanıtma fırsatı bulduğumuz Robochallenge 2019’dan aldığımız motivasyonla yarışmaya önümüzdeki yıl çok daha iddialı olarak katılacağız.  Çalışmalarımızı şimdiden başlattık. Meslek Yüksekokulmuza verdikleri desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç'a, Soma Belediye Başkanımız Ali Tulup’a ve destek veren diğer kişi ve kuruluşlara teşekkür ederiz" dedi.

soma myo robochallenge _1__1 soma myo robochallenge _2_ soma myo robochallenge _1_ soma myo robochallenge _2__1 soma myo robochallenge _3_ soma myo robochallenge _4_ soma myo robochallenge _5_