Spor Bilimleri Fakültesinden Görkemli Mezuniyet

İlan Tarihi:21.06.2019 13:01:00
Güncelleme Tarihi:21.06.2019 13:10:00
 

Spor Bilimleri Fakültesi 24. Dönem Mezuniyet Töreni, 20 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Mezuniyet Törenine Tugay Komutanı Alb. Güven Dere, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Rektör Yardımcımız ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gümüş ve eşi Dr. Cevher Gümüş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Elvan Sayıt Bilgin, Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Kilimcioğlu, Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gül Gümüşer, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Murat Taş ve Doç. Dr. Pınar Güzel, Fakülte Bölüm Başkanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve mezun öğrencilerin aileleri ile basın mensupları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından, mezun öğrencilerimiz adına fakülte ikincisi Rekreasyon Bölümü mezunu Sinan Erdem Satılmış bir konuşma yaptı. Öğrencimiz konuşmasında geçmişten günümüze çok değerli spor insanları, antrenörler, spor yöneticileri, beden eğitimi öğretmenleri ve rekreasyon uzmanları yetiştirmiş Türkiye'nin en köklü ve başarılı spor fakültelerinden biri olan Spor Bilimleri Fakültemizden mezun olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "Sevgili arkadaşlar, yarın bundan sonraki hayatımızın ilk günü. Gayet iyi biliyorum ki hepimiz farklı zorluklardan geçerek bugünlere geldik. Okulumuz çatısı altında çalışmayı, kazanmayı ve başarmayı öğrendik. Yaptıklarımızı ve yapabileceklerimizi gördük. Hayata dair amaçlarımızı belirledik. Şimdi planladığımız geleceği hayata geçirme aşamasındayız. Büyük emeklerle elde ettiğimiz bu diploma bizlere önemli sorumluluklar yüklemektedir. Birçoğumuzun kafasında gelecekle ilgili sorular olabilir. Ama unutmayın ki, bu kurumda aldığımız eğitim sonucunda hepimiz bir gün önemli yerlere geleceğiz. Bu nedenle bundan sonraki yaşamımızda da çalışkan, dürüst ve üretken olalım. Kendimize, arkadaşlarımıza ve ailemize güvenelim. Gelecekten korkmayalım ve zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyelim. Amacımız, ulu önder Atatürk'ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda; hoşgörülü, çalışkan, dürüst, insanları seven, kendine güvenen ve ayakları üzerinde durabilen nesiller yetiştirmek olsun. Değerli öğretim elemanlarımız;  üniversite hayatımız boyunca, belirttiğim değerleri bizlere aşıladınız ve emek verdiniz. Bu nedenle sizleri asla unutmayacağız. Bizi bugünlere getirmek için bütün imkânlarını sağlayan değerli varlıklarımız, fedakâr anne ve babalarımız ve sevgili ailelerimiz; sizler bizleri bugünlere getirebilmek için çok emek sarf ettiniz. Ama görüyorsunuz ki emeklerinizle filizlenen tohumlar, meyvelerini bugün vermeye başladı. Artık hepimiz birer beden eğitimi ve spor öğretmeni, spor yöneticisi, antrenör ve rekreasyon uzmanı olarak ülkemize hizmet edeceğiz. Bizlere güvenin ve inanın. Emeklerinizi asla boşa çıkarmayacağız" dedi.

Rektör Yardımcımız ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gümüş, "Spor insanlara ahlâk, erdem, dayanıklılık, sabır, hoşgörü ve insan olma özellikleri kazandırır.”

Rektör Yardımcımız ve Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Bilal Gümüş ise, törene katılan protokol mensuplarına teşekkür ederek, fair play ve sporun evrensel değerler ile bütünleşmesinden bahsederek şunları söyledi: “Toplumsal yaşamımızda ve özel yaşamımızda ahlâki kurallara uyun ve bu kurallara sahip çıkın. Herkesin eşit haklara sahip olduğunu bilin ve başkalarının varlığına, fikrine, değer ve ilkelerine sahip çıkın. Fair playi yani dürüst oyunu hayatınıza yayın.

Fakültemiz, 1972 öğrencisi ile 37.  akademik yılında eğitim ve öğretimine devam ederek Türkiye genelinde en üst sıralarda yer almaktadır. Öğretim elemanı kalitesinin arttığı, nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, yurt içi ve yurt dışı hareketliliğinin hızla yol aldığı Fakültemizden mezun olan öğrencilerimiz haklı bir gururu yaşamaktadırlar. Ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında Üniversitemizi ve ülkemizi kürsünün en üst sıralarında, gerek sportif başarı gerekse sergiledikleri kişilik özellikleri ile temsil etme başarısını da göstermişlerdir. Kendilerini sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ediyorum.

Bu yıl ikinci kez düzenlediğimiz Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi’nin ev sahipliğini yaptık ve aralarında mezun olan öğrencilerimizin de yer aldığı birçok öğrencimiz kendi fakültelerinde akademik yaşantılarına yaptıkları bilimsel çalışmalar ile katkı sağladılar.

Değerli velilerimiz; fedakârlıklarla yetiştirip okulumuza gönderdiğiniz çocuklarınız bugün hayatlarının yeni bir dönemine adımlarını atmaktadırlar. Bu mutluluğun en büyük pay sahibi sizlersiniz. Sizlere de vermiş olduğunuz bu emeklerden dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Değerli öğretim elemanlarımız, sizler 4 yıl boyunca yetiştirdiğiniz öğrencilerimizin bu noktaya gelmelerinde büyük emekler verdiniz. Sizlere de ayrıca teşekkür ediyor, tebriklerimi sunuyorum. Fakültemizi her zaman destekleyen, daha ileriye gitmemiz için tüm kapılarını açan ve katkı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi’ye ve Üniversitemizin tüm yöneticilerine teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Bu yıl Fakültemizde Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden 50, Spor Yöneticiliği Bölümünden 63, Antrenörlük Eğitimi Bölümünden 60 ve Rekreasyon Bölümünden 47 olmak üzere toplam 220 öğrencimiz mezun olmaktadır. Sözlerimi burada sonlandırırken sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor ve saygılarımı sunuyorum.”

Türkiye şampiyonu dans takımımız törene renk kattı

Öğr. Gör. Sayın Serap Kuzucuk tarafından koordine edilen ve Üniversitelerarası Dans Yarışmasında birden fazla dalda Türkiye Şampiyonluğunu elde eden Spor Bilimleri Fakültesi Dans Takımımız gösterileri ile seyircileri coşturdu. Gösterilerin ardından şeref timsali şanlı bayrağımızı devamlı yükseklerde tutup gururla taşıyan fakülte son sınıf öğrencileri bayrağımızı teslim ettiler.

Ödülünü, kendisi de Spor Bilimlerinin içinde Tugay Komutanı Alb. Güven Dere’nin elinden alan Fakülte birincisi Azize Buse Yaldır’ın konuşmasının ardından, Dekan Prof. Dr. Bilal Gümüş ve Tugay Komutanı Alb. Güven Dere ile birlikte tüm mezunlar adına mezuniyet kütüğüne rozet çakıldı.

1200 kişinin üzerinde misafirin katılım gösterdiği, görkemli şovlara sahne olan törende; Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Salim Can Yumak, Oğuzhan Sarı, Muhammed Mustafa Etik ve Hamza Aksoy misafirler için hazırladıkları müzik dinletisini sundular. Tören, Fakülte üçüncüsü Neslihan Kumcu eşliğinde meslek andının okunmasının ardından  kep atma ile sona erdi.  

 

 


1015 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC1495 _DSC1499 _DSC1503 _DSC1504 _DSC1507 _DSC1513 _DSC1517 _DSC1527 _DSC1529 _DSC1539 _DSC1551 _DSC1564 _DSC1575 _DSC1581 _DSC1600 _DSC1623 _DSC1634 _DSC1638 _DSC1644 _DSC1649 _DSC1653 _DSC1670 _DSC1678 _DSC1693 _DSC1701 _DSC1715 _DSC1732 _DSC1742 _DSC1757 _DSC1766 _DSC1770 _DSC1785 _DSC1790 _DSC1797 _DSC1805 _DSC1818 _DSC1822 _DSC1832 _DSC1853 _DSC1881 _DSC1887 _DSC1896 _DSC1930 _DSC1935
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1015
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası