Sürdürülebilir Atık Yönetiminde Belediyelerin Rolü Paneli Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:1.06.2022 16:38:00
Güncelleme Tarihi:1.06.2022 16:40:00
 

MCBÜ Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, Manisa Celal Bayar Üniversitesi 30. Yılı etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Ersin Minareci moderatörlüğünde Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Orhan Şaylan, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Irmak ve Bornova Belediyesi Çevre Mühendisi Saniha Toklu tarafından öğrencilere yönelik “Sürdürülebilir Atık Yönetiminde Belediyelerin Rolü” başlıklı panel gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Ersin Minareci’nin, toplum tarafından daha fazla faydalı olmadıkları gerekçesiyle atılan maddelerin topluma ve çevreye zarar vermeden, belli yöntemlerin bilinçli bir şekilde uygulanması ile toplama aşamasından son yok ediş aşamasına kadar ki süreci konu edinen uygulamaların günümüzde çok önemli yer tuttuğunun vurgulandığı açılış konuşmasının ardından, panele katılan konuşmacılar; şehirsel atıkların ne yapılacağı, nasıl değerlendirileceği, söz konusu atıkların miktarının artmasıyla bu atıkların toplanması, taşınması ve sağlıklı bir şekilde depolanması bertaraf ve geri kazanımı konularında belediyelere ait örnek uygulamaları anlattı.

Fen-Edebiyat Fakültesi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrenci ve öğretim elemanlarının katılımı ile gerçekleştirilen panel sonunda katılımcılara Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ersin Minareci ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.


1213 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_sürdürülebilir atık yönetiminde belediyelerin rolü paneli _6_ mcbü_sürdürülebilir atık yönetiminde belediyelerin rolü paneli _4_ mcbü_sürdürülebilir atık yönetiminde belediyelerin rolü paneli _5_ mcbü_sürdürülebilir atık yönetiminde belediyelerin rolü paneli _1_ mcbü_sürdürülebilir atık yönetiminde belediyelerin rolü paneli _2_ mcbü_sürdürülebilir atık yönetiminde belediyelerin rolü paneli _3_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1213
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası