T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Üniversitemize Büyük Onur

İlan Tarihi:15.12.2022 15:10:00
Güncelleme Tarihi:15.12.2022 15:13:00
 

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK-Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK MAM) koordinasyonluğunda yürütülen “Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme (DEN-İZ) Programı” kapsamında, 2014 yılından bu yana çalışmalarda yer alarak projeye büyük katkı sağlayan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Biyoloji Bölümü, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından plaketle ödüllendirildi.

Antalya’da düzenlenen III. Ulusal Denizlerde İzleme ve Değerlendirme Sempozyumunda Genel Müdür Mehrali Ecer tarafından takdim edilen plaket, Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ergün Taşkın tarafından teslim alındı.

Alınan plaket, 2014 yılından bu yana çalışmalarda yer alan proje ekibi Prof. Dr. Ergün Taşkın, Prof. Dr. Ersin Minareci ve Doç. Dr. Orkide Minareci tarafından Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kazaz’a takdim edildi.

Tüm denizler için, ulusal mevzuat, uluslararası sözleşmeler ve AB direktifleri çerçevesinde, ekosistem temelli izleme yaklaşımı benimsenerek 2014 yılından beri 3’er yıllık dönemler olarak gerçekleştirilen DEN-İZ Programı ile ulusal deniz ve kıyı yönetimi politikalarının ve stratejilerinin belirlenmesi/gözden geçirilmesi ve alınan önlemlerin etkilerinin takibi yapılıyor.


1802 görüldü.    1 Paylaşıldı
mcbü_fen edebiyat fakültesi biyoloji bölümü_den-iz projesi _4_ mcbü_fen edebiyat fakültesi biyoloji bölümü_den-iz projesi _1_ mcbü_fen edebiyat fakültesi biyoloji bölümü_den-iz projesi _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1802
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası