Tıp Fakültesi Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni Yapıldı

İlan Tarihi:5.04.2019 09:32:00
 

Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından 2025 yılına kadar akredite edilen Üniversitemiz Tıp Fakültesinin akreditasyon belgesi, 3 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen tören ile takdim edildi.

Törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Süleyman Sami İlker konuşmasında, “2012 yılında alınan akreditasyon belgesinden itibaren tıp eğitimi programımızın güncelleme ve iyileştirme çalışmaları devam etmiştir. Akreditasyon belgemizin yenilenmesi için 2018 Şubat ayında TEPDAD başvurusu yapılmış ve öz değerlendirme raporu hazırlama sürecine girilmiştir. 10-14 Şubat 2019 tarihleri arasında dış değerlendirme ekibinin ziyareti ile değerlendirme süreci tamamlanmış ve fakültemizin 01.01.2019 tarihinden itibaren 6 yıl süre ile 2025 yılına kadar akredite edildiği tarafımıza bildirilmiştir. Ulusal ve uluslararası düzeyde yetkin, teorik ve pratik anlamda yeterli, iletişim becerileri yüksek, serbest düşünme, analiz ve sentez yapabilme motivasyonu olan, bilgiye ulaşabilen, kanıta dayalı ve eleştirel bakış sahibi, araştırmacı hekimler yetiştirmek eğitim programımızın ana hedefidir.

Fakültenin eğitim programının uygulanmasında, güncellenmesinde ve akreditasyonunda emeği geçen ve katkı sunan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın A. Kemal Çelebi başta olmak üzere tüm öğretim üyelerimize, öğrencilerimize idari personelimize, eğitimle ilgili komisyon ve kurul üyelerine, Üniversitemizin ilgili bölümlerine ve tüm dış paydaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Tıp eğitiminin eş yetkilendirilmesinde (akreditasyon) sürdürülebilirliğin önemine dikkat çektiği konuşmasında; eğitim programlarının sistematik değerlendirilmesi ve sürekli yenilenme ile gelişimin sürdürülmesinin kurumsal kültür oluşturulmasyla mümkün olacağına değinerek, fakültenin Tıp eğitim programının güçlü yönlerini anlattı ve bundan sonraki süreçlerde izlenmesi gereken konularda bilgiler verdi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş ise eğitim programının akreditasyon sürecinde emeği geçenlere teşekkür ederken, bu konuda her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni; TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek tarafından “Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitim Programı Akreditasyon Belgesi”nin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker’e takdimi ile son buldu.


1312 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC0010 _DSC9953 _DSC9965 _DSC9973 _DSC9974 _DSC9983 _DSC9989 _DSC9996
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1312
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası