Turgutlu’nun Şehitleri Dijital Ortamda da Ölümsüzleştirildi

İlan Tarihi:4.06.2022 14:27:00
Güncelleme Tarihi:4.06.2022 14:58:00
 

MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında gerçekleştirdikleri Bir Şehrin Kahramanları projesinin tanıtım töreni Turgutlu Şehitliğinde gerçekleştirildi.

Yazılım Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Özçevik danışmanlığında, Bölüm öğrencileri İsmet Kizgin, Mehmet Ayberk Çakar, Kadir Can Karademir, Furkan Söğüt, Ecenur Kaya ve Aslı Cönk tarafından hayata geçirilen proje ile şehitlerimizin kabirlerinin yanı sıra isimlerinin olduğu her noktaya kendilerine özel karekodlar konumlandırılarak tüm mobil cihazlardan erişim imkânı sağlandı. Böylece, her şehidimizin özgeçmişi ve kahramanlık öyküsü dijital ortamda isteyen herkes tarafından erişilebilir hale getirilerek nesilden nesile aktarılması yönünde çok önemli bir çalışma başlatılmış oldu. Projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla MCBÜ Rektörlüğü ve Turgutlu Kaymakamlığı arasında bir protokol imzalandı.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, ilçe protokolü ve şehit yakınlarının katılımıyla gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Projenin danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Özçevik; öğrencilerden gelen fikir doğrultusunda Rektörlük Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Turgutlu Kaymakamlığı’nın da desteğini alarak aziz şehitlerimizin ölümsüz hatıralarına dileyen her vatandaşımızın ulaşmasını sağlayacak uygulamanın yazılım altyapısını hazırladıklarını belirtti. Şehitlikteki kabirlerin yanı sıra, Turgutlu’da şehitlerimizin ismini taşıyan okul, cadde, sokak, cami vb. her noktaya bu karekodları konumlandırarak projemizin yaygın etkisinin arttırılacağını ifade etti.  Şehit ve gazilerimizi rahmetle anan Özçevik, projeye destek veren herkese ve özellikle öğrencilerine teşekkür etti.

Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Onat proje fikrinin kendisine ulaştığında çok heyecanlandığını belirterek, projeyi gerçekleştiren ekibe, destek veren Turgutlu Kaymakamlığına ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkür etti. Projenin Turgutlu sınırlarını aşarak Manisa il geneli hatta Türkiye çapına yaygınlaştırılmasını dileyen Onat, “Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmaya yönelik bu proje ile Fakültemizin ilçemize bir hizmette bulunmasından memnuniyet duyuyorum” ifadelerinde bulundu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Turgutlu Şube Başkanı Ahmet İlter de şehitlerimiz adına bu projeyi hayata geçiren ve destekleyen herkese teşekkür etti.

Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, ülkemizin zor bir coğrafyada bulunmasının bedelini şehitlerimizin kanları ile ödediğini, bu yönüyle hepimizin gönlünde müstesna yerleri olduğunu söyledi. Şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anan Yılmaz, böyle bir projeye destek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç ve proje ekibine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, bu törenin yapıldığı anda bile kahraman ordumuzun ülkemizin bekası için daima görev başında olduğunu hatırlatarak, şehitlik makamının yüceliğine ve milletimizin bu makama verdiği değere vurgu yaptı. Genç kuşakların da aynı ruhu taşıdığını ve gerektiğinde vatanımızın her bir ferdinin vatan uğruna gözünü kırpmadan şehit olmaya hazır olduğunu belirten Rektör Ataç, bu coğrafyanın zor şartlarında asil milletimizin daima bağımsız kalacağına inancının tam olduğunu kaydetti.

Projenin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek proje ekibini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, projenin Manisa il geneline yaygınlaşması için gerekli desteği vermekten memnuniyet duyacağını ifade ederek şehit ailelerine ve gazilerimize saygı ve şükranlarını sundu.

Program sonunda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Ahmet Ataç ve Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz projenin geliştirilmesinde emeği geçen MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Onat, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Özçevik ve Yazılım Mühendisliği öğrencilerine “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

Lokma ikramının ardından şehit kabirlerine karanfil bırakılması ve proje kapsamındaki sistemin çalıştırılması ile tören sona erdi.

 


1552 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC3071 _DSC3068 _DSC3073 _DSC3076 _DSC3240 _DSC3110 _DSC3116 _DSC3100 _DSC3144 _DSC3155 _DSC3201 _DSC3221 _DSC3184 _DSC3252 _DSC3232 _DSC3265 _DSC3292 _DSC3287 _DSC3285 _DSC3038
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1552
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası