Turgutlu Teknoloji Günleri’nin 3'üncüsü Gerçekleşti

İlan Tarihi:14.12.2022 09:12:00
Güncelleme Tarihi:14.12.2022 09:35:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencileri tarafından her yıl aralık ayında organize edilen Turgutlu Teknoloji Günleri’nin 3'üncüsü gerçekleşti.

İki gün süren etkinliğe fakültenin tüm bölüm öğrencileri ile öğretim elemanlarının yanı sıra Turgutlu ilçesinde bulunan liselerdeki öğrenci grupları da katıldı.

Açılış toplantısında, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, Manisa OSB Bölge Müdürü Funda Karaboran, Teknoloji Fakültesi Dekanı Nevzat Onat, Turgutlu MYO Müdürü Doç. Dr. Ersin Aslan yer aldı.

Açılış konuşmasında Dekan Prof. Dr. Nevzat Onat, fakültede yapılan kulüp faaliyetleri hakkında bilgi vererek bu etkinliği her yıl düzenleyerek adeta bir marka haline getiren kulüp üyelerine ve danışman Dr. Öğr. Üyesi Özgür Solmaz’a ve her konuda verdiği destekler için Rektör Ataç’a teşekkür etti.

Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya ise, ilk kez ziyaret ettiği fakültede böyle bir etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek Turgutlu için önemini vurguladı. Öğrencilerin iyi yetişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, öğrencilerin sinerjisinden güç aldığını ve bu etkinlikte olmaktan duyduğu mutluluğu belirttiği konuşmasında teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde üniversitelerin yeni misyonlar edinmesi ve gençlerimizin önünü açması gerektiğine vurgu yaptı. Teknoloji Fakültesinin başarılarının artarak devamını dileyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç katılımcılara yeni proje hedefleri koydu.

Açılış oturumunda Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürü Funda Karaboran, ilk defa böyle bir etkinliğe katıldığını ve öğrencilerin enerjisinin kendisini motive ettiğini belirterek MOSB’un tanıtımını yaptı. Genç mühendislere her konuda ihtiyaç duyduklarını, salonda bulunan herkesin Manisa’nın potansiyeline inanmalarını ve kariyer planlarında MOSB’ni mutlaka öncelikleri arasına alarak kendileri ile iletişime geçmelerini belirtti. Öğrencilerle karşılıklı sohbet eden Karaboran gelen sorulara cevap verdi.

Açılış oturumu, teşekkür belge takdimi ile sona erdi.

Turgutlu Teknoloji Günleri’nin 3'üncüsünde yer alan kurumlar, Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi, Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, Netes Mühendislik, Path Yazılım, Werover Pazarlama ve Gömülü Yazılım oldu

_DSC8355 _DSC8396 _DSC8386 _DSC8407 _DSC8383 _DSC8436 _DSC8429 _DSC8402 _DSC8400 _DSC8448 _DSC8470 _DSC8466 _DSC8488 _DSC8503 _DSC8519 _DSC8541 _DSC8559 _DSC8561 _DSC8566