Turgutlu Meslek Yüksekokulunda Özel Sektör Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

İlan Tarihi:22.04.2019 10:02:00
 

Turgutlu’da 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren ESAS Grup Makina San. Tic. Ltd. Şti., Turgutlu Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Elektronik-Otomasyon Bölümleri öğrencilerimize mesleki eğitim semineri düzenledi.

Gıda, ambalaj, paketleme ve makine ekipmanları konusunda üretim yapan firma yetkilisi Şükrü Özkızılcık, yurt dışından 15 ülkeye de ihracat gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Kendisinin de 2015 yılında Turgutlu Meslek Yüksekokulu Elektrik Programından mezun olduğunu belirten Özkızılcık, elektrik-elektronik-pnömatik ekipmanlarının endüstriyel tabanlı yazılımlar kullanılarak kontrol edilmesiyle, otomatik çalışan sistemlerin ortaya çıkarıldığını, bu nedenle mesleki program yazabilen teknik elemanlara her geçen gün ihtiyacın arttığını belirtti. Özellikle volumetrik tabanlı dikey paketleme makine üretimleriyle, bakliyat, kuruyemiş, bulgur, çay, deterjan gibi taneli ve granül ürün dozajlamalarını hacimsel olarak yaptıklarında, paketlemede kullanılan film malzemesinden de tasarruf sağladıklarını belirten Özkızılcık; zamandan, enerjiden ve malzemeden avantaj sağlayan yerli üretimlerin dış piyasalarda daha çok tercih edildiklerini ifade etti.

Turgutlu Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarının da katıldığı eğitim seminerinde, firma üretimlerini kapsayan paketleme-dolum ve etiketleme sistemleri ile ilgili olarak video gösterimlerine de yer verildi. Eğitim semineri, öğrencilerin sorularının cevaplanması ile son buldu.

 

 

 


653 görüldü.    0 Paylaşıldı
1 2 3 4 5
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
653
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası