Tütün Eksperliği Yüksekokulu ve Akhisar Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Sevinci

İlan Tarihi:17.06.2019 11:18:00

Üniversitemiz Tütün Eksperliği Yüksekokulu ve Akhisar Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 12 Haziran 2019 tarihinde Akhisar Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Tütün Eksperliği Yüksekokulundan 28, Akhisar Meslek Yüksekokulundan 150 öğrencinin mezun olduğu törene Manisa Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Albay Mehmet Şahin, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, Akhisar Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Osman Yörük, Akhisar Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ulusoy, Tütün Eksperliği Yüksekokulu Mezunlar Derneği Başkanı Servet Yaprak, öğretim elemanları, mezunların aileleri ve öğrenciler katıldı.

Tören, Akhisar Meslek Yüksekokulu birincisi Mehmet Güçyener ve Tütün Eksperliği Yüksekokulu birincisi Şener Ertürk’ün mezun öğrenciler adına duygularını ifade eden konuşmaları ile başladı.

Akhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Çetin yaptığı konuşmada, “Bugün ve her zaman, bizleri muasır medeniyetin ötesine taşıyabilecek, eğitimi önemsemiş, gönül vermiş, sizler gibi değerli insanlarla birlikte olmak, bizler için büyük mutluluk olmuştur. Eğitim bir idealdir. Biz de bu ideal uğrunda gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugün bu ideallerimizin ürünleri olan hayata hazırladığımız evlatlarımızın mezun olma günü. Göreve geldiğimiz günden beri meslektaşlarımla, mesai arkadaşlarımla ve tüm personelimizle birlikte Meslek Yüksekokulumuzu her yönüyle örnek alınabilecek bir kurum haline getirmek için çalışıyoruz.

Sevgili mezunlarım; Üniversitemizden ayrılmanız bizlere tatlı ve farklı bir hüzün yaşatıyor. Gönlümüz, dualarımız hep sizlerle olacak. Başarılı çalışmalarınızı duydukça sizlerle gurur duyacağız. Yolunuz hayırlı, bahtınız açık, kısmetiniz bol, başarınız daim, Rabbim yar ve yardımcınız olsun, sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Tütün Eksperliği Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Altay Uğur Gül ise, “Bilim ve teknoloji alanında karşımıza çıkan gelişmeler, önümüzdeki dönemde önemli keşif ve buluşlara tanıklık edeceğimizi göstermektedir. Sizleri kutluyor; gelecek yaşamınızda başarılı, mutlu ve sağlıklı dönemler geçirmenizi diliyorum. Sizlerin bugünlere gelmenizde büyük özveri ve çaba gösteren ailelerinize ve öğretim elemanı arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Atatürk’ün ‘En hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalâlettir’ sözlerini iyi anlamanızı; gerçek ve sevginin, yalan ve nefrete her zaman üstün geleceğini de bilmenizi diliyorum. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar yaptığı konuşmada kurum olarak hayata değer katan, özgüven sahibi, geleceği inşa edecek nesiller yetiştirmeyi kendilerine misyon edindiklerini ifade ederek, “Mezun olan öğrencilerimizin saygıdeğer aileleri ve yakınları, bugün burada öğrencilerimizi mezun etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrenim gördükleri süre boyunca hepsine sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası düzeyde rekabet edecekleri mesleki beceriler kazandırmaya çalıştık. Sizlerin özenle yetiştirip bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı geleceğe büyük bir gönül rahatlığıyla gönderiyoruz.

Çok değerli mezunlar, zaman daima olduğu gibi hızla akıp gitti. Yoğun bir eğitim maratonunun nihayet son günlerini yaşıyorsunuz. Buraya geldiğiniz günlerde olduğunuzdan daha donanımlı, daha olgunsunuz. Hayatınızın bir aşaması tamamlandı.  Yeni bir yola çıkıyorsunuz, bu yolda sırt çantanızın içinde geleceğinize ilişkin büyük hayalleriniz, büyük fikirleriniz hep yanınızda olsun. Onları gerçekleştirmek için çalışın, çabalayın. Kendinize güvenin. Geleceğin her zaman daha iyi olabileceğine inanın. Seyahat etmekten, öğrenmekten, bilgilerinizi, yüreğinizi ve yeteneklerinizi insanlarla paylaşmaktan asla çekinmeyin. Atanızı, vatanınızı ve milletinizi daima sevin. Yolunuz istediğiniz yere çıksın, rüzgâr daima arkanızdan essin” dedi.

Manisa Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı yaptığı konuşmada “Hepinizin gayet iyi bildiği gibi toplumların gücünü 3 şey oluşturur. Bunlardan birisi ekonomik güç, ikincisi eğitim ve insan gücü, üçüncüsü de ordu, silahlı güçtür. Eğitimde iyi olmayan, rekabet edemeyen ve çalışmayan toplumların, diğer toplumların kölesi olduğunu acı bir şekilde görmekteyiz. Dünyada söz sahibi olabilmek, üretimin her alanında rekabet edebilmek için eğitime çok önem vermek zorundayız. Çağdaş uygarlık seviyesini aşabilmek için çok çalışacağız, üreteceğiz ve katma değeri yüksek ürünlere yöneleceğiz. Ben sizin bu donanımlarla bu yolda yürüyeceğinize, Türkiye’yi daha iyi yerlere taşıyacağınıza inanıyorum” dedi.

Tören, Tütün Eksperliği Yüksekokulu birincisi Şener Ertürk, ikinci Sinem Öztürk, üçüncü Ramazan Güzel ile Akhisar Meslek Yüksekokulu birincisi Mehmet Güçyener, ikinci Safiye Can ve üçüncü Abdül Baki Orak’a başarı belgeleri ve ödüllerinin verilmesinin ardından, diğer mezunların mezuniyet belgelerinin takdim edilmesi ve mezuniyetin simgesi olan kep atma ile sona erdi.