Üniversitemiz Alzheimer Hastalığı Hakkında Toplumu Bilgilendirmeye Devam Ediyor

İlan Tarihi:26.09.2019 10:26:00
Güncelleme Tarihi:26.09.2019 10:26:00
 

Eylül ayının "Dünya Alzheimer Hastalığı Ayı”,  21 Eylül gününün de "Dünya Alzheimer Günü" olması nedeniyle, her yıl toplumun farkındalığını artırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda,  Üniversitemiz Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Mavioğlu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Fatma Uyar, hasta yakını olan resim öğretmeni Hülya Ersezgin ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Rehberi programına konuk oldu. 

Program kapsamında bunamanın ve özellikle Alzheimer hastalığının yaşlanan dünyanın kartopu gibi büyüyen bir sorunu haline geldiğini vurgulayan Mavioğlu, 2018 Dünya Alzheimer Raporuna göre tüm dünyada 50 milyon bunama hastası olduğunu ve bu sayının 2050 yılında 152 milyon olmasının beklendiğini belirterek, bunama ve Alzheimer hastalığı hakkında bilgi verdi.

Şu an için tamamen tedavi edilemeyen, belirtilerin azaltılması hedeflenen bu hastalıkta hasta yakınlarının deneyimlerini paylaşan Ersezgin ise hastalık hakkında bilgilenmenin önemine değindi. Alzheimer hastalığının hem maddi hem manevi açıdan hasta, aile ve toplum için önemli bir sorun olduğunu vurguladı. 

Arş. Gör. Fatma Uyar ise; unutanları unutmamak, yaşamlarının bu dönemini konforlu ve mutlu geçirmelerini sağlamak ve bakım verenlerin yükünü azaltmanın insani ve toplumsal bir görev olduğunu ifade etti. 

Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, Türkiye Alzheimer Derneği Manisa Grubu adına dernek faaliyetlerinin yakında başlayacağı müjdesini verdi.  

 


958 görüldü.    0 Paylaşıldı
1
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
958
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası