Üniversitemiz Engelli Danışma ve Koordinasyon Komisyonu “Engelsiz Üniversite” Çalışmalarını Değerlendirdi

İlan Tarihi:31.10.2019 11:48:00
Güncelleme Tarihi:31.10.2019 11:50:00

Üniversitemiz Engelli Danışma ve Koordinasyon Komisyonu, 30 Ekim 2019 tarihinde Rektörlük Yönetim Kurulu Salonunda toplandı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İpek Özunan başkanlığında gerçekleşen toplantıya, MCBÜ Engelli Danışma ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi M. Özhan Kalaç ve tüm komisyon üyeleri katıldı.

Prof. Dr. İpek Özunan toplantıda yaptığı konuşmada, “Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç başta olmak üzere, tüm yönetim olarak engelli farkındalığı ve engelsiz üniversite konusu bizim için önceliklidir. Üniversite olarak hedefimiz; engelli öğrencilerimiz ve engelli personelimizin üniversitedeki olanaklara ve hizmetlere eşit erişimini sağlamaktır. Bunun yanında, üniversite olarak toplumsal sorumluluk anlayışıyla başta Manisa olmak üzere, Türkiye’de engellilere yönelik yapılan çalışmalara katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Engelli Danışma ve Koordinasyon Koordinatörlüğü tarafından komisyon üyelerine mevcut durum hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra; Üniversitemizde öğrenim gören engelli öğrenciler, engelli personel ve hizmet alan engelli kesimin hizmet ve faaliyetlerimizden eşit şartlarda yararlanmalarını sağlamak ve öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek amacıyla gerekli tedbir ve düzenlemeler, Üniversitemiz binalarındaki erişilebilirlik çalışmaları ve 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında engelli farkındalığı alanında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler görüşüldü.

8503b7b3-85d7-41a8-9d04-ea2b78709e5a