Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesinde Türkiye’nin İlk “Çocuk ve Ergenlerde Sigara Bırakma Polikliniği” Açıldı

İlan Tarihi:31.05.2019 14:20:00
 

Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesinde Türkiye’nin ilk “Çocuk ve Ergenlerde Sigara Bırakma Polikliniği” açıldı. 31 Mayıs 2019 tarihinde yapılan açılış törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yüksel ve öğretim üyeleri katıldı.

“Çocuk ve Ergenlerde Sigara Bırakma Polikliniği” hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hasan Yüksel, “Çocuklarımızda ve ergenlerimizde sigara ve diğer tütün mamullerinin kullanımı, çocuk sağlığı açısından gündemimize almamız gereken çok önemli bir konudur. Çocuklarda sigara içmeye bağlı olarak solunum yolu hastalıkları, astım ve alerjik hastalıklar daha da artmaktadır. Asıl önemli ve kötü olan süreç ise; sigara ile başlayan bağımlılığın, alkol ve madde kullanımına kapı açmasıdır. Ülkemizde 18 yaşına kadar olan çocuk ve ergenlerimizin başvuracağı bir poliklinik şu ana kadar yoktu. İlk defa Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Anabilim Dalı altında, Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalındaki arkadaşlarımızla birlikte ‘Çocuk ve Ergenlerde Sigara Bırakma Polikliniği’ni bugün açmış bulunuyoruz. Bu poliklinikte elde edilen veriler ile tüm ülkemizde birinci, ikinci ve üçüncü basamak eğitim birimlerinde, benzeri çocuk ve ergenlerde sigara bırakma poliklinikleri açılacaktır. 18 yaş altı çocuk ve ergenlerin aileleri ile birlikte başvurabilecekleri, kendilerini yalnız hissetmeyecekleri bir polikliniğin bulunması ve bu polikliniğin, toplumumuzun geleceğinin bağımlılıktan kurtarılabileceği bir başlangıç yeri olması son derece önemlidir” diye konuştu.


1438 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC6292 _DSC6299 _DSC6302
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1438
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası