Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesinden Bir İlk Daha

İlan Tarihi:17.04.2019 12:37:00

Manisa’da ilk kez VATS’la akciğer kanseri ameliyatı gerçekleştirildi

Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğine başvuran ve akciğer kanseri tanısı alan Emine Yeşil, fazla kilosu nedeniyle komplikasyon gelişebileceğinden kapalı cerrahi adı verilen kamera ve 4cm‘lik kesi ile yapılan, Video Yardımlı Göğüs Cerrahisi (VATS) yöntemiyle ameliyat edildi.

Operasyon Hafsa Sultan Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Demet Yaldız sorumluluğunda, Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Ameliyathanesinde görev yapan tüm ekibin desteği ile gerçekleştirildi. Manisa’da ilk kez yapılan operasyonun, özel teknik ve tecrübe gerektiren anestezi işlemleri de Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülin Öztürk ve ekibi tarafından yapıldı.

Ameliyattan iki saat sonra ayağa kalkabilen hasta Emine Yeşil, 12 saat sonra servisine alındı. Emine Yeşil ve ailesi, başarılı operasyon nedeniyle tüm ekibe teşekkürlerini iletti.

IMG_7974-min IMG_8025-min