Üniversitemiz Koordinatörlüğünde EPO Konsorsiyumu Ortaklığı ile Dev Kurumlar Bir Araya Geldi

İlan Tarihi:3.12.2019 17:04:00
Güncelleme Tarihi:3.12.2019 17:07:00

European Placement Opportnities (EPO) konsorsiyumu, Üniversitemiz koordinatörlüğünde 3 Aralık 2019 tarihinde Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Bölge Müdürlüğü Niobe Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.  Toplantıya Afyon Kocatepe Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi, İzmir Ticaret Odası, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Üniversitemiz Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş.  (Teknokent), Yunus Emre Enstitüsü ve Twin Arge Ltd. Şti katıldı.

EPO konsorsiyumu, Ulusal Ajans tarafından 2018 yılında 3 yıllığına akredite edilerek, personel ders verme, personel eğitim alma ve öğrenci staj hareketliliklerinde kullanılmak üzere hibe almaya hak kazanmıştı.

İlk olarak 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde öğrenci ve personel hareketliliklerinin yapıldığı proje kapsamında, 20 öğrenci ve 34 personel AB ülkelerinde ders verme, eğitim alma ve staj faaliyetleri gerçekleştirdi. Projenin ilk yılının başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından, bu yıl yapılan başvuru sonucunda kullanılmaya hak kazanılan bütçe %40 oranında arttı ve 112,000.00 avroluk bir bütçe alındı.

Türkiye’de yaklaşık 200 üniversitenin potansiyel başvurucu olduğu konsorsiyum projelerinde toplamda sadece 25 konsorsiyum projesi hibe almaya hak kazandı. Bu hibeler arasında, Üniversitemizin koordinatörlüğünü yaptığı EPO konsorsiyumu, bütçe açısından 7. sırada yer alıyor.  2019 – 2020 dönemi için Ulusal Ajans tarafından tekrar hibe almaya hak kazanan bu projenin bütçesi ile 40 öğrenciye AB ülkelerinde staj, 58 personele ise yine AB ülkelerinde hareketlilik imkânı sağlanması öngörülüyor.

Tüm ortakların aktif bir şekilde proje içerisinde yer aldığı bu konsorsiyum faaliyetleri kapsamında geçen yıl Almanya’nın Köln ve Düsseldorf kentlerine teknik gezi düzenlendi. Buradaki farklı sektördeki firma temsilcileri ile görüşülüp öğrenciler ile staj ve iş imkânları üzerine fikir alışverişleri yapıldı ve ayrıca gelecekte yapılabilecek iş birlikleri değerlendirildi.

Bu proje ile nitelikli iş gücü ve istihdamın arttırılması, yükseköğrenim alanlarının modernizasyonu hedeflerine katkıda bulunacak üniversite-sanayi-STK ve meslek kuruluşları iş birliği kültürünün geliştirilmesi hedefleniyor.

1 2 3 4 5