Üniversitemiz UNIMED’e Resmi Olarak Üye Oldu

İlan Tarihi:19.12.2019 12:38:00
Güncelleme Tarihi:19.12.2019 12:39:00
 

Üniversitemiz İtalya’nın Roma şehrinde gerçekleştirilen Akdeniz Üniversiteler Birliği (UNIMED) Genel Kurul Toplantısına katıldı. 12-13 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen toplantıda 23 farklı ülkeden 124 üniversitesin üye olduğu UNIMED’e resmi olarak üye oldu.

UNIMED Genel Kuruluna Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İpek Özunan, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Betül B. Oğuz, Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Devrim Zerengök ve Erasmus Projelerinden sorumlu Araş. Gör. Dr. Enis Yakut katıldı.

1983 yılında üniversitelerin bilimsel ve teknolojik araştırma ile eğitim faaliyetleri ve kültürel ilişkilerini geliştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunmak amacıyla kurulan UNIMED, üye ülkeler arasında iş birliğini özendirmek ve değişim programlarını hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. UNIMED’e resmi olarak üye olan üniversiteler, Avrupa ve Akdeniz bölgesinde bulunan üniversiteler ile birlikte hareket ederek, Erasmus+ projelerini de kapsayan bilimsel, kültürel, sosyal ve ekonomi alanlarında ortaklaşa çalışmalar ve projeler yürütüyorlar.

Merkezi İtalya’nın Bari şehrinde bulunan ve BM, UNESCO, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi gibi kurumlarla güçlü bağlantıları bulunan UNIMED’in Arnavutluk, Cezayir, Güney Kıbrıs, Hırvatistan, Mısır, Fransa, Yunanistan, İsrail, İtalya, Lübnan, Libya, Malta, Fas, Filistin, Portekiz, Suriye, İspanya ve Türkiye’den toplam 165 üyesi bulunuyor.

Prof. Dr. Ahmet Ataç, “UNİMED’e üyeliğimiz Bologna süreci kapsamındaki uluslararasılaşma hedefimize bizi yakınlaştıracak, Üniversitemizin uluslararası alandaki tanınırlığını arttırmaya katkı sağlayacak ve Avrupa Üniversiteler Birliği gibi başka kuruluşlara başvuru aşamasında bize referans olacak. Ayrıca bu üyelik, diğer ülkelerden üye üniversiteler ile protokol yapma şansımızı da artıracaktır” diye konuştu.

Yunus Emre Enstitüsü Roma Kültür Merkezi Ziyareti

Üniversitemiz temsilcileri, UNIMED Genel Kurul Toplantısının yanı sıra Roma’da bulunan Yunus Emre Enstitüsü Merkezi’ni de ziyaret ederek, başkanlığın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Yunus Emre Enstitüsü’nün ortak olarak yer aldığı Üniversitemizin koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ Programı Konsorsiyum Projesi kapsamında Üniversitemiz öğrenci ve personelinin Yunus Emre Enstitüsü Roma Kültür Merkezine gerçekleştirebilecekleri Erasmus hareketlilikleri ve değişim olanakları da masaya yatırıldı.

 

 

 


842 görüldü.    0 Paylaşıldı
1 2 3
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
842
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası