MCBÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyonunu Almaya Hak Kazandı

İlan Tarihi:12.05.2023 12:39:00
Güncelleme Tarihi:12.05.2023 14:11:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan “Kurumsal Akreditasyon Programı” kapsamında, Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazandı.

Yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli unsurlarından biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı çerçevesinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi, liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme ile toplumsal katkı başlıkları altındaki ölçütler kapsamında değerlendirildi.

Alınan bu karar sonucunda, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan Manisa Celal Bayar Üniversitesi, YÖKAK tarafından kurumsal akreditasyon verildiği bilgisi ile kamuoyuyla paylaşılacak. Bu bilginin YKS kılavuzunda yer alacak olması üniversitenin tanınırlığına ve tercih edilmesine katkı sağlayacak.

YÖKAK tarafından gerçekleştirilen değerlendirme süreçleri süreklilik arz etmektedir. Bu belge ile Üniversite, bundan sonraki faaliyetlerini aynı motivasyonla ve sürekli iyileştirme anlayışıyla sürdürecek.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, kurumsal akreditasyon süreci ile ilgili yaptığı açıklamada “Üniversitemizde, Kurumsal Akreditasyon Programı için uzun süredir büyük bir emek ve titizlikle çalışmalar gerçekleştirdik. Bundan sonra da akreditasyonu korumak ve daha yukarıya taşımak için daha yoğun çalışmalar yürüteceğiz. Süreç içinde gelişmeye açık yönlerimizde iyileştirmelerimizi gerçekleştirecek ve daha da güçlendireceğiz. Kurumsal akreditasyon sürecine destek veren tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” ifadelerini kaydetti. 


1060 görüldü.    1 Paylaşıldı
DJI_0487s DJI_0487ss
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1060
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası