Üniversitemiz ile Dunarea de Jos din Galati Üniversitesi Arasında İkili İşbirliği Anlaşması İmzalandı

İlan Tarihi:19.09.2019 08:49:00
Güncelleme Tarihi:19.09.2019 08:50:00
 

Üniversitemiz ile Dunarea de Jos din Galati Üniversitesi arasında bilimsel, akademik ve kültürel değişim yapılması amacıyla ikili işbirliği anlaşması imzalandı.

Üniversitemiz ile Dunarea de Jos din Galati Üniversitesi arasında bilimsel, akademik ve kültürel değişim yapılması amacıyla ikili işbirliği anlaşması imzalandı. 16 Eylül 2019 tarihinde Üniversitemiz Rektörlüğünde gerçekleştirilen imza törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, Dunarea de Jos din Galati Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Iulian Gabriel Birsan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cesar Bichescu, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Silvius Stanciu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İpek Özunan, Prof. Dr. Mustafa Kazaz ve Prof. Dr. Ramazan Gökbunar katıldı.

Hareketlilik sayısı kısıtlaması olmaksızın ortak çalışmalar yapılacak.

Anlaşma sayesinde, her iki üniversitenin tüm fakülte ve bölümleri arasında eğitim vermek ve araştırma yapmak üzere bir hareketlilik sayısı kısıtlaması olmaksızın ortak çalışmalar yapılmasının önü açıldı. Özellikle üniversiteler için ayrı ayrı zaman, emek ve bütçe kayıplarına sebep olan AR-GE çalışmalarında birlikte hareket etmek, uluslararası fuarlara ortak olarak katılım sağlamak ve uluslararası kongreleri birlikte düzenlemek üzere karara varıldı.

Geniş kapsamlı çoğu ikili anlaşmadan farklı olarak, öğrenci hareketliliğinin gelişimi için anlaşmaya öğrenciler de dâhil edildi. Dunarea de Jos din Galati Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Iulian Gabriel Birsan ile Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, bu konuda öğrencileri bilinçlendirmek ve daha iyi organize olmalarını sağlamak üzere belirli sayıda akademisyeni görevlendireceklerinin sözünü verdi.


697 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC8194 _DSC8196 _DSC8204 _DSC8205
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
697
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası