Üniversitemizin Yeni Rektör Yardımcıları Atandı

İlan Tarihi:31.07.2019 15:51:00
Güncelleme Tarihi:31.07.2019 16:13:00
 

Üniversitemiz Rektörlüğü görevine 29 Temmuz 2019 tarihinde başlayan Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcılarını belirledi.  

Rektör Yardımcılıklarına Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İpek Özunan, Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kazaz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Gökbunar atandı.

 

Prof. Dr. İpek Özunan:

1969 İstanbul-Üsküdar doğumlu olan Prof. Dr. İpek Özunan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Aynı üniversitede 1998 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığı ve 2002 yılında Çocuk Nefrolojisi Üst Uzmanlığı eğitimlerini tamamladı. 2002 yılından itibaren Manisa Celal Bayar Üniversitesinde Yardımcı Doçent Dr. olarak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında çalışmaya başladı. Aynı üniversitede 2005 yılında Doçent ve 2011 yılında Profesör unvanı almaya hak kazandı. Bugüne kadar Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalı Başkanlığı, çeşitli eğitim komisyonu üyelikleri, Üniversite ve Fakülte Kalite Komisyon Üyeliği ve 2016 yılından itibaren Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Baş Koordinatör görevlerini yürüttü.

SCI ve SCI-Expanded tarafından taranan dergilerde 46 adet çalışması ve bunlara yapılmış 659 adet atıfı bulunmaktadır. Uluslararası kongrelerde sunulmuş 54, ulusal kongrelerde sunulmuş 61 bildirisi vardır. Alanında yazılmış kitaplarda 11 adet bölüm yazarlığı bulunmaktadır. Bugüne kadar 3 uluslararası projede araştırmacı olarak ve 7 ulusal araştırma projesinde araştırmacı ve/veya yürütücü olarak görev yaptı. 8 uzmanlık tezi yöneten Özunan’ın uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde çok sayıda hakemlikleri vardır.

İngilizce bilen Prof. Dr. İpek Özunan’ın temel çalışma alanları içinde çocuklarda idrar yolu enfeksiyonları, idrar kaçırma, böbrek yetmezliği, glomerülonefrit ve ailesel akdeniz ateşi gibi hastalık grupları bulunmaktadır.

 

Prof. Dr. Mustafa Kazaz:

1965 yılında Trabzon-Akçaabat Akçaköy’de doğan Prof. Dr. Mustafa Kazaz; ilk, orta ve lise öğrenimini Akçaköy’de tamamladı. Lisans ve lisansüstü eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesinde alan Prof. Dr. Mustafa Kazaz, 1987-1993 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Yüksek Lisans ve Doktora Programını, YÖK bursu ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi adına Southampton (İngiltere) Üniversitesinde tamamladı. 1993 yılından beri Manisa Celal Bayar Üniversitesinde çalışmakta olan Prof. Dr. Mustafa Kazaz; Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Fen Edebiyat Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu Üyeliği, Cebir ve Sayılar Teorisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulundu. 

Diferansiyel geometri, lorentziyen geometri, dual geometri, dual lorentziyen geometri, grup teori ve geometriye uygulamaları alanlarında akademik çalışmalar yapmaktadır.

Prof. Dr. Mustafa Kazaz halen Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Geometri Anabilim Dalı Başkanlığı ve Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanlığı görevlerini yürütmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Prof. Dr. Ramazan Gökbunar:

1968 yılında Afyon-Sandıklı’da doğan Ramazan Gökbunar, Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF Maliye Bölümünde lisans ve lisansüstü eğitimini tamamladı. 1992 yılından beri Manisa Celal Bayar Üniversitesinde çalışmakta olan Prof. Dr. Ramazan Gökbunar; Tütün Eksperliği Yüksekokulu Müdürlüğü, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu Koordinatörlüğü, Sosyal Tesisler İşletmesi Denetleme Kurulu Başkanlığı, Ege Bölgesi Sanayi Odası Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinasyon Kurulu Üniversite Temsilciliği, İİBF Dekan Yardımcılığı, Maliye Bölüm Başkanlığı/Yardımcılığı, Maliye Teorisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Hesap Uzmanları Vakfı Kitap Ödülü, Kalder & TÜSİAD Makale Ödülü, Milliyet Araştırma Ödülü, Dünya Gazetesi Araştırma Ödülü,  MCBÜ Yayın Performans Ödülü, MCBÜ Dergi Yayıncılık ödüllerini aldı. Yükseköğretimde kalite ve akreditasyon, kamuda iyi yönetişim, yayın kalitesi ve biyometri, elektronik yayıncılık, açık bilim konularında çalışmaktadır.

Prof. Dr. Ramazan Gökbunar halen İşletme Fakültesi Dekanlığı, YÖK Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendiriciliği, MCBÜ Kalite Koordinatörlüğü, Açık Bilim ve Açık Erişim ile Kütüphane Koordinatörlüğü görevlerini yürütmekte olup,  evli ve 2 çocuk babasıdır. 

1113 görüldü.    0 Paylaşıldı
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1113
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası