Üniversite ve Sanayi, “İş Yeri Uygulama Eğitimi Lansmanı”nda Bir Araya Geldi

İlan Tarihi:27.02.2020 15:06:00
Güncelleme Tarihi:27.02.2020 15:13:00
 

Mühendislik ve Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin 2019-2020 Bahar Döneminde ilk defa işyeri uygulama eğitimine başlamaları sebebiyle MCBÜ Üniversite-Sanayi İş birliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (USİTEM) tarafından düzenlenen lansman, 26 Şubat tarihinde gerçekleşti. Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcıları, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Eğitim programının paydaşları olan firma temsilcileri, İzleyici / koordinatör öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Toplantıda, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, Tiryakiler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki, Sarıgözoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu ve Başkan Yardımcısı Levent Sarıgözoğlu öğrencilere yönelik sunumları ile yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ahmet Ataç,  uygulamalı eğitimin çağımızın en önemli parçası olduğunu, teorik bilgiler ile pratik uygulamaları birleştirerek mezun olan öğrencilerin diğerlerine göre tercih edilebilir durumda olduğunu belirtti.  Uygulamalı eğitimin avantajları hakkında öğrencileri bilgilendiren Rektör Ataç, bilginin hızla ilerlediği, önemli bir rekabet unsuru olduğu çağımızda bireysel yetenekler ve eğitim hayatı boyunca kazanılan becerilerin mevcut bilgi ile birleşmesine vesile olan uygulamalı eğitim programına destek veren firma temsilcilerine, öğretim üyelerine ve öğrencilere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

ÜSİTEM İsteğe Bağlı Staj ve İşyeri Uygulama Eğitimi sonucunda işe başlamış mezunlarımızın görüşlerinin yansıtıldığı video gösteriminin ardından, ÜSİTEM Müdürü Doç. Dr. Osman Çulha, ÜSİTEM’in faaliyetleri, projeleri, İsteğe Bağlı Staj ve İşyeri Uygulama eğitimini içeren tanıtım ve bilgilendirme sunumu yaparak; İşyeri Uygulama Eğitimi sırasında firma, öğretim üyeleri ve öğrencilerin sorumluluklarını hatırlattı. İsteğe bağlı staj ve İşyeri Uygulama eğitiminin bir Merkez’den yürütülmesi sayesinde; öğrencilere 2. sınıftan itibaren gönüllü olarak, eğitimlerinin son döneminde ise tam zamanlı olarak eşlenik bir uygulamalı eğitim modelinin sunulduğunu, bu eşlenik modelin Türkiye’de ilk defa Manisa Celal Bayar Üniversitesinde bir bütün olarak öğrenciler için uygulandığını belirtti.

Mühendislik Fakültesindeki Bilgisayar, Biyo-mühendislik, Elektrik-Elektronik, Endüstri, Gıda, İnşaat, Makina, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümlerinde toplam 450, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri, Makine, Mekatronik ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerinde 255 ve Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik ve Kimya Bölümlerindeki 48 öğrencinin eklenmesi ile 2019-2020 Bahar Dönemi Üniversite genelinde toplam 3.201 öğrenci İşyeri Uygulama eğitimine başlayacak.

Davetli konuşmacılar Neşe Gök, Mehmet Tiryaki ve Levent Sarıgözoğlu; konuşmalarında mutlu bir iş hayatı ve kariyer gelişimi için tavsiyelerde bulundu. Bilgi ve teknoloji çağında öğrencilerin farklı zorluk ve rekabet ortamında olduklarını hatırlatarak, çok çalışmalarının ve sorumluluk sahibi olmalarının altını çizerek, kendi deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

İşyeri Uygulama Eğitiminin paydaşı olan firmaların temsilcilerine, teşekkür belgesi takdim edilerek program sona erdi.


851 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC0059 _DSC0064 _DSC0029 _DSC0042 _DSC0073 _DSC0081 _DSC0090 _DSC0194 _DSC0149 _DSC0124 _DSC0114 _DSC0226 _DSC0241 _DSC0013
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
851
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası