Üreten Şehir Manisa Bilim Şenliği ile Yükseldi

İlan Tarihi:20.05.2022 17:58:00
Güncelleme Tarihi:20.05.2022 18:13:00
 

11-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi yürütücülüğünde toplam 45 paydaş ve sponsorun iş birliğiyle rekor düzeyde etkinlik ve katılımcının yer aldığı TÜBİTAK 4007 Manisa Bilim Şenliği gerçekleştirildi.

Coşkulu bir ortamda gerçekleşen açılış törenine Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı töreninin ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü tarafından hazırlanan müzik dinletisi gerçekleştirildi.

İzmir Türk Koleji Bando Grubu öğrencilerinin de gösteri yaptığı törende Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç paydaş kurumlara plaket takdiminde bulundu.

Açılış töreni sonrası protokol üyeleri, atölye eğitimleri, gözlem, sergi, sahne gösterileri, tematik bilim oyunları gibi etkinliklerin yer aldığı stantları gezdi.

Bilimi ve teknolojiyi halkla buluşturarak bilimsel anlayışı geniş toplum kitlelerine yayabilmek, katılımcılara yaparak ve yaşayarak öğrenme deneyimi yaşatabilmek, bilim-teknoloji-toplum arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla aktarılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen “Manisa Bilim Şenliği” 4 gün boyunca coşkuyla devam etti. TÜBİTAK 4007 Manisa Bilim Şenliği yürütücüsü Mehmet Nuri Öğüt’ün paylaştığı verilere göre yaklaşık 172.000 katılımcı bilim şenliğini ziyaret etti. Mühendislik, STREAM, sanat, coğrafya, matematik, teknoloji tasarım, robotik kodlama, fen bilimleri, İngilizce, astronomi, edebiyat, tarih, geometri, programlama, yapay zekâ gibi 25 farklı tematik alanda etkinliklerin yer aldığı bilim şenliğinde her yaş düzeyine hitap eden etkinlikler düzenlendi. Atölye eğitimleri, gözlem, sergi, sahne gösterileri, tematik bilim oyunları, sanatsal faaliyetler, yarışmalar, seminerler, paneller, öğretmen eğitimleri ve söyleşiler gibi farklı türlerdeki etkinlikler sayesinde katılımcılar kendilerine eğlenceli ve kalıcı bir bilgi birikimi sağladı. Etkinlikte toplam 278 öğretmen ve akademisyen ile 154 üniversite öğrencisi görev aldı. Ayrıca sanat faaliyetleri kapsamında akşamları halka açık bir şekilde Oğuzhan Koç ve Streç Grubu konserleri de düzenlendi.

Dört gün süren festival Atatürk Kent Parkında gerçekleştirilen kapanış töreniyle tamamlandı. Kapanış törenine AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık’ın gerçekleştirdiği kapanış konuşmalarının ardından paydaşlar ve şenlikte görev alanlara teşekkür belgesi takdimi gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın kapanış töreninde açıkladığı verilere göre içeriği ve kapsamı yönüyle Manisa Bilim Şenliği, Türkiye’nin en büyük bilim şenlikleri arasında yerini alarak kayıtlara geçti. Ayrıca Manisa Bilim Şenliği WEB sitesi etkinliklere kayıt ve yarışmalara başvuru sürecinde 9.047.581 tıklama alarak büyük bir rekora imza attı.

Kapanış töreniyle Manisa Bilim Şenliği kapsamında düzenlenen Ulusal STEAM Yarışması’nda dereceye giren öğrenci ve öğretmenler de açıklanarak ödüller sahibini buldu. Birincilere bilgisayar, ikincilere tablet, üçüncülere akıllı saat hediye edilen ve iki farklı kategoride düzenlenen yarışmada; Atık Malzemelerle İnovasyon-Küresel Sorunlara Çözüm Kategorisi birincisi; Biyolojik Kirleticilerin Kolorimetrik Tespiti İçin Kâğıt Tabanlı Origami Biyosensör Platformlarının Geliştirilmesi Projesi ile Dr. Cansu İlke Kuru Danışmanlığında Devin İnan (İzmir); ikincisi Patates, Nar, Greyfurt Kabuklarının, Pullu Balık Derisinin Kullanıldığı Doğal Biyofilmlerin Üretilmesi ve Üretimi Yapılan Biyofilmlerin Karakterizasyonu Projesi ile Şenay Uçar Danışmanlığında Amine Akıncı (Bursa); üçüncüsü Çay Deminden Sunta Projesi ile Hasan Doğanay danışmanlığında Bengisu Doğanay (Tokat) oldu.

Diğer bir kategori olan Mühendislik Tasarım - Robotik Kodlama da ise; birincilik ödülünü Basit Bir İnterferometre Sistemi ile İletkenliğin Kuantizasyonunun Araştırılması ve Mikro Ölçekte Yer Değiştirme Ölçümü Projesi ile Meltem Gönülol Çelikoğlu danışmanlığında Fatih Damar (İzmir) alırken  ikincilik ödülünü Reba Akıllı Hava Temizleme Cihazı Projesi ile Harun Şentürk danışmanlığında Burak Özdemir (Manisa); üçüncülük ödülünü ise Interaction Glove Projesi ile Kadir Özşen danışmanlığında Samet Koca (Denizli) aldı.

Manisa Bilim Şenliği’ni destekleyen kurum kuruluşlar TÜBİTAK, Manisa Valiliği, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Zafer Kalkınma Ajansı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, STEM Eğitimciler Derneği, AFAD, Kızılay, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, Kendinyap Atölyesi, Kodla Manisa, ENM Digital, Bukalemun, Lego Education, Rida Tech, Robopro, Xdrive, Bilişim Garajı, VEX Robotics, Educat, Eyuboğlu, İzmir Özel Türk Koleji, Bortar Group, IEEE, NİAYS, Sade Karışık, Teknokta, Düşler Kasabası, Stellar Lab, GİÇED, Holiday Inn Express, Shiftdelete.com, Teknokent, Robotistan, DASK, MAT, Doğam Eğitim, Eren Müzik, ÇAYKUR olarak yer aldı.


1234 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_manisa bilim şenliği _1_ mcbü_manisa bilim şenliği _3_ mcbü_manisa bilim şenliği _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1234
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası