“Usta Söyleşileri Üniversitelerle Buluşuyor” etkinliği Üniversitemizde gerçekleştirildi

İlan Tarihi:11.11.2019 15:42:00
Güncelleme Tarihi:11.11.2019 16:32:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) işbirliğiyle düzenlenen “Usta Söyleşileri ve Spor Toto '19 Yılın Basın Fotoğrafları Üniversitelilerle Buluşuyor” etkinliği, Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

TFMD’nin 35 yıldır aralıksız olarak düzenlediği "Spor Toto Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması”nda 2019 yılında ödül alan fotoğraflardan oluşan sergisinin açılışı ve gezilmesi ile başlayan etkinlik Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkan Yardımcısı Tolga Adanalı ve Foto Muhabiri Dilan Bozyel’in söyleşisi ile devam etti. 

Fotoğrafçılık yaşamını ve tecrübelerini aktararak sözlerine başlayan Tolga Adanalı, Depo Photos adlı Türkiye’nin en büyük görsel arşivini oluşturmayı amaçlayan girişimini anlatarak konuşmasına devam etti. Depo Photos’un Türkiye’nin siyasi, kültürel hafızasının oluşturulmasındaki rolünü örnekler göstererek aktardı. 

Türkiye’nin nadir kadın foto muhabirlerinden olan Dilan Bozyel ise konuşmasına fotoğrafla olan kişisel hikayesini anlatarak başladı. Kasının doğası gereği daha duyarlı ve hassas bir yapıya sahip olduğundan ve fotoğraf sanatçısı kimliğini beslediğinden bahseden Bozyel, ödül alan çalışmalarından örnekler göstererek konuşmasını tamamladı. Bunu takiben katılımcılar, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Etkinliğin sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Baştan ve Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Musa Dirik tarafından; Tolga Adanalı ve Dilan Bozyel’e teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.


818 görüldü.    0 Paylaşıldı
_NKN2406 _NKN2413 _NKN2472 _NKN2521
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
818
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası