Vefat Eden Prof. Dr. Mehmet Sadık Yaldız için Anma Töreni Yapıldı

İlan Tarihi:16.02.2022 14:33:00
Güncelleme Tarihi:16.02.2022 14:37:00

Kısa bir süre önce yakalandığı amansız hastalık nedeniyle vefat eden, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sadık Yaldız için MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde anma töreni düzenlendi.

Törene, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bora Canbula, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kâmil Vural, eşi Doç. Dr. Demet Yaldız, öğretim üyeleri, mesai arkadaşları ve aile bireyleri katıldı.

Sadık Yaldız’ın aynı zamanda mesai arkadaşı da olan eşi Doç. Dr. Demet Yaldız, duygu dolu konuşmasında, “O işini, öğrencilerini çok seviyordu. Bu tören sizin de onu çok sevdiğinizi gösterdi. Burada bulunan herkese insanlığın en büyük niteliği olan vefa duygusunu yaşattıkları için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

MCBÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, Cerrahi Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Çelik ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kâmil Vural duygularını dile getirdi. Konuşmacılar, “O, çok çalışan ama yoğunluktan hiç şikayetçi olmayan bir insandı. Öğrencileri çok severdi. Hastalığının son dönemine kadar işinin başındaydı. Hayatı dolu yaşayan, çevresine hep olumlu duygular yaşatan bir yaradılışı vardı. Kendisini rahmetle anıyor, ailesine ve dostlarına sabırlar diliyoruz” şeklinde konuştular.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Prof. Dr. Yaldız'ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını kaydetti. Prof. Dr. Mehmet Sadık Yaldız'ın mesleğine bağlı, bilim adına önemli işler başardığını ifade eden Prof. Dr. Günhan, şöyle konuştu:

“Onun zamansız vefatı bizi ve yakınlarını son derece üzdü. Mehmet Sadık Yaldız hocamıza Allah’tan rahmet, Üniversitemize, arkadaşlarına ve kederli ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum.”

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı’na 2006 yılında öğretim üyesi olarak atanan Yaldız, bugüne değin kesintisiz hizmete devam ederek, Tıp fakültesi öğrencilerine lisans ve lisans üstü düzeyde dersler vererek alanıyla ilgili çok sayıda makale üretti.

_DSC9962 _DSC9958 _DSC9986 _DSC9988 _DSC9963 _DSC9969 _DSC9977 _DSC9981 _DSC9989 _DSC9997 _DSC0005 _DSC0018 _DSC0008 _DSC0028 _DSC0030